Τουλάχιστον 22 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση στο Πακιστάν

13:35 29/12/2015 - Πηγή: iPop

Τρομοκρατική επίθεση σε κυβερνητικό κτήριο στο Πακιστάν με τουλάχιστον 22 νεκρούς και 45 τραυματίες, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας. Αυτόνομη ομάδα Ταλιμπάν, ανέλαβαν την ευθύνη του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η επίθεση έλαβε χώρα σε πόλη του Πακιστάν, αφήνοντας πίσω της μέχρι στιγμής 22 νεκρούς και 45 τραυματίες.

At least 22 dead in suicide bombing outside Pakistan government

building https://t.co/3nXCjtxbmd

Fox News (@FoxNews) December 29, 2015

Η τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας της περιοχής πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Mardan, έξω από το περιφερειακό γραφείο της Εθνικής Βάσης Δεδομένων και Αρχής Εγγραφών (NΑRDA), η οποία εκδίδει δελτία ταυτότητας σε Πακιστανούς.

Deadly blast hits government office in Pakistan https://t.co/S1uBeUSnOM

— The Guardian (@guardian) December 29, 2015

Λίγο μετά την επίθεση, εκπρόσωπος της μαχητικής ομάδας Jamaat-ul-Ahrar, που ανήκει στους κύκλους των Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, χαρακτηρίζοντας την ως «ευγενή πράξη για να τιμωρήσει την NΑRDA, επειδή επεκτείνει την υποστήριξη των δυνάμεων ασφαλείας στη χώρα».

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Nawaz Sharif, καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση και ανέθεσε στις αρχές να παρέχουν την καλύτερη δυνατή μεταχείριση στους τραυματίες.

Η πόλη Mardan βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πεσαβάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Κυμπέρ που συνορεύει με το Αφγανιστάν.

Οι πακιστανικές δυνάμεις διεξάγουν μεγάλη επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν και άλλων ένοπλων αυτόνομων δυνάμεων στην περιοχή, από το 2014, με το στρατό του Πακιστάν να δηλώνει πως έχει καταφέρει να εξαλείψει τις δράσεις των αυτόνομων μαχητών, στο μεγαλύτερο μέρο της χώρας.

The post Τουλάχιστον 22 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση στο Πακιστάν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα