Τόσκας: Επιπόλαια για τα Εξάρχεια η λύση «εφ’ όπλου λόγχη»

10:25 12/1/2017 - Πηγή: iPop

Για την επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στα Εξάρχεια μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε πρωινή εκπομπή την Πέμπτη.

Στον απόηχο της ένοπλης επίθεσης που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο αν. Υπουργός δήλωσε:

Δεν υπάρχει νεοτρομοκρατία, υπάρχουν ουρές της παλαιάς τρομοκρατίας οι οποίες σιγά σιγά εξουδετερώνονται

Ο

Νίκος Τόσκας υπογράμμισε αναφερόμενος στο χτύπημα στην Χαριλάου Τρικούπη πως ήταν «η αντίδραση κάποιων, επειδή η σύλληψη της Πόλας Ρούπα ήταν πολύ σημαντικό πλήγμα, γιατί συνελήφθη ένα πολύ σημαντικό στέλεχος τρομοκρατικών οργανώσεων».

Για το θέμα στων Εξαρχείων:

Ειδική αναφορά στο θέμα των Εξαρχείων έκανε ο Υπουργός εξηγώντας πως «όσα καταγγέλλουν ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά δεν προέκυψαν χθες».

Παράλληλα, ο Υπουργός αναφερόμενος στα Εξάρχεια αλλά και σε περιοχές, που, όπως τόνισε υπάρχει «σημαντική αύξηση της αστυνόμευσης και μεγάλη μείωση της εγκληματικότητας» δήλωσε πως «αυτά δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν από κάποιους κύκλους της αντιπολίτευσης για λόγους προπαγανδιστικούς».

Επίσης, ο αν. Υπουργός διερωτήθηκε:

«Όταν έγινε πριν έναν μήνα η σύλληψη 80 διακινητών στο κέντρο της Αθήνας ξέρετε πόσο μειώθηκε η διακίνηση ναρκωτικών; Ξέρετε πώς έχει ενισχυθεί η αστυνόμευση στη δυτική Αττική;» και τόνισε αναφερόμενος σε όποιον επιθυμεί «μαγικές λύσεις», ότι «δεν υπάρχουν».

«Το ζήτημα των Εξαρχείων πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενικότερες συναινέσεις και με συμβολή από όλες τις πλευρές» τόνισε ο Νίκος Τόσκας και συμπλήρωσε πως πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται σε 24 ώρες «με τη λύση της εφ’ όπλου λόγχης και της γενικευμένης επίθεσης, που με πολύ επιπόλαιο τρόπο είπε ο κ. Μητσοτάκης».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτης είπε:

«Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα τόσο γρήγορα, εκτός αν θέλουμε να προκαλέσουμε περισσότερη ζημιά. Περισσότερο κακό παρά καλό».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Τόσκας: Επιπόλαια για τα Εξάρχεια η λύση «εφ’ όπλου λόγχη» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα