Παραδοχή ενοχής απ’ την VW για το σκάνδαλο με τους ρύπους- Τα επόμενα βήματα

08:19 12/1/2017 - Πηγή: iPop

Την Τετάρτη η Volkswagen παραδέχθηκε την ενοχή της για το σκάνδαλο με τους ρύπους στα αυτοκίνητα diesel, επιβεβαιώνοντας ότι, στο πλαίσιο διακανονισμού με το αμερικανικό δημόσιο, συμφώνησε να καταβάλλει 4,3 δις δολάρια.

Μετά από διακανονισμό με τις αρμόδιες αμερικάνικες Αρχές, η VW συμφώνησε την εισαγωγή εκτενών μεταρρυθμίσεων, αλλά και να υποβληθεί σε λογιστικούς και μηχανικούς ελέγχους από ανεξάρτητο

φορέα για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι γι’ αυτά τα χρόνια η γερμανική εταιρεία θα βρίσκεται υπό εποπτεία.

Η κατηγορία που βαρύνει την Volkswagen είναι η εγκατάσταση κρυμμένου λογισμικού σε οχήματα που πουλούσε στην αμερικανική αγορά, αλλά και σε άλλες αγορές. Το κρυμμένο λογισμικό επέτρεπε την εκπομπή ρύπων 40 φορές περισσότερο από το επιτρεπτό όριο. Η VW συμφώνησε να «συμμορφωθεί» αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας της στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως.

Η εταιρεία θα προχωρήσει στον διαχωρισμό των σκελών παραγωγής νέων προϊόντων και ελέγχου ποιότητας, ιδρύοντας νέους οργανισμούς.

Παράλληλα, θα ομολογήσει την ενοχή της σε τρία κακουργήματα και θα είναι υπό την εποπτεία ανεξάρτητου οργανισμού για 3 χρόνια. Την ίδια στιγμή, κάθε χρόνο θα υποβάλλεται σε ετήσιους περιβαλλοντικούς ελέγχους.

Σε δήλωση της η VW ανακοίνωση ότι πλέον οι έλεγχοι γίνονται εξωτερικά και ανεξάρτητα, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στις δραστηριότητες της Volkswagen παγκόσμια.

Εάν δεν εφαρμόσει κάτι από τα συμφωνηθέντα, η VW θα έρθει αντιμέτωπη με πρόστιμα 50.000 δολαρίων (47.248 ευρώ) ημερησίως, ποσό που θα φθάσει μέχρι και 1 εκατομμύριο (944.000 ευρώ) πρόστιμο εάν κάνει ψευδείς δηλώσεις σε ρυθμιστικές αρχές.

The post Παραδοχή ενοχής απ’ την VW για το σκάνδαλο με τους ρύπους- Τα επόμενα βήματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα