Τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει το ΥΠΟΙΚ να μοιράζει χιλιάρικα σε τυχερούς φορολογούμενους

16:08 23/8/2017 - Πηγή: iPop
Περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ σε 1.000 συνεπείς φορολογούμενους μετά από κλήρωση, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο η αποτροπή της φοροδιαφυγής.

Αρχές Σεπτέμβρη αναμένεται η υπουργική απόφαση η οποία θα δώσει το πράσινο φως για τις κληρώσεις των χρηματικών ποσών από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις συναλλαγές των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα.

Μέχρι στιγμής, η απόφαση προβλέπει πως θα δοθούν ένα εκατομμύριο ευρώ σε 1.000 τυχερούς κάθε μήνα, δηλαδή 1.000 ευρώ ο καθένας.

Η διανομή θα γίνεται με

τη μορφή κληρώσεων που θα διενεργούνται με βάση την αξία των συναλλαγών τους με πλαστικό χρήμα και τους λαχνούς που θα αναλογούν σ΄ αυτήν.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η περιστολή της φοροδιαφυγής αφού έτσι θα δοθεί ένα κίνητρο στους πολίτες να χρησιμοποιούν την πιστωτική τους κάρτα στις συναλλαγές τους.

Το ύψος του ποσού των συναλλαγών του με κάρτες θα αναλογεί σε έναν συγκεκριμένο αριθμό λαχνών που θα μπαίνει στην κλήρωση του υπουργείου Οικονομικών σε μηνιαία βάση. Τα στοιχεία θα συγκεντρώνονται απ’ τις τράπεζες και σε κάθε ΑΦΜ θα αντιστοιχεί ένας αριθμός λαχνών.

Σύμφωνα μάλιστα με τη νεότερη απόφαση της απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μηχανημάτων POS έγιναν πιο αυστηροί.

Προκειμένου να μην υποστούν τις προβλεπόμενες ποινές οι φορολογούμενοι θα πρέπει εντός 30 ημερών να αποδείξουν ότι έχουν εγκαταστήσει το μηχάνημα. Διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, με το ποσό να πέφτει στο μισό αν πληρωθεί σ’ έναν μήνα.

The post Τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει το ΥΠΟΙΚ να μοιράζει χιλιάρικα σε τυχερούς φορολογούμενους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα