Τον κώδωνα του κινδύνου για την ολοκλήρωση της αξιολόγηση κρούει ο Γ. Σταθάκης

13:59 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης μέσα στο επόμενο διάστημα εστίασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη του την Τρίτη.

Όπως επιβεβαίωσε ο Υπουργός, δεν υπάρχει καμιά πολυτέλεια να παραταθεί ο χρόνος, ενώ επίσης σημείωσε:

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραταθεί. Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης. Νομίζω ότι είναι επιδίωξη και της άλλης πλευράς

Ο Γιώργος Σταθάκης έδειξε να συμφωνεί με την άποψη του Ευκλείδη Τσακαλώτου «αν φτάσουμε Μάιο ή Ιούνιο καήκαμε» και

ανέφερε χαρακτηριστικά:

Τη συμμερίζομαι απολύτως. Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση, είναι απόλυτα επιτακτικό για την οικονομία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κλείσει η αξιολόγηση

Ο υπουργός Οικονομίας εστίασε και στις αντιρρήσεις του ΔΝΤ επισημαίνοντας πως «το μόνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο Γιώργος Σταθάκης προανήγγειλε την κατάθεση του αναπτυξιακού νόμο μέσα στον Μάρτιο λέγοντας:

Είναι αδιανόητο να μην έχουμε αναπτυξιακό νόμο. Ο νόμος έχει ολοκληρωθεί, έχει σταλεί στην Κομισιόν, πήραμε τα σχόλια πριν από τρεις ημέρες, τα οποία είναι γενικώς θετικά και θα τα χαρακτήριζα νομοθετικές βελτιώσεις, εκκρεμεί η αποτίμηση από τους Θεσμούς γιατί έχει δημοσιονομικό κόστος και θα κατατεθεί στη Βουλή

Κλείνοντας ο Γιώργος Σταθάκης στάθηκε σε τρία σημεία τα οποία διαφοροποιούν τον νέο αναπτυξιακό νόμο από τον προηγούμενο και τα ανέλυσε σημειώνοντας:

«Η φιλοσοφία αλλάζει στο γεγονός ότι ο προηγούμενος ήταν οριζόντιος με τους ίδιους κανόνες για όλες τις επενδύσεις, ενώ ο καινούργιος εισάγει το στοιχείο των στοχευμένων επενδύσεων που παίρνουν καλύτερα κίνητρα και αφορά στο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις καινοτομικές επιχειρήσεις. Αίρονται τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τα ποσοστά των ιδίων κεφαλαίων, τις επιδοτήσεις. Για μεγάλες επενδύσεις, ξένες και εγχώριες, διαμορφώνεται σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τα επτά χρόνια απόσβεσης ενώ ο επενδυτής θα φορολογείται με τον νόμο που ξεκίνησε».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Τον κώδωνα του κινδύνου για την ολοκλήρωση της αξιολόγηση κρούει ο Γ. Σταθάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα