Τον Αύγουστο η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

10:15 5/4/2017 - Πηγή: iPop

Τον Αύγουστο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ του ΟΑΣΑ, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Ενώ περιμέναμε το ηλεκτρικό εισιτήριο στις αρχές του Απριλίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σπίρτζη τον Δεκέμβρη, τελικά η περίοδος εγκατάστασης και λειτουργίας του, παρατείνεται συνολικά κατά τέσσερις μήνες. Το έργο χωρίζεται σε 2 «υπο-φάσεις»: Η πρώτη φάση που θα ολοκληρωθεί αφορά στα συστήματα

έκδοσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και η δεύτερη τις υπολειπόμενες εργασίες, τη διασύνδεση με την τηλεματική καθώς και τις εκκρεμότητες με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, έως τις 31 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία θα έχει λήξει η πρώτη φάση, στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σχετικά με τα ΑΜΕΚ (Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών) των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), των γραμμών 1, 2, 3 του μετρό. Παράλληλα, μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση του εξοπλισμού σε τέσσερις σταθμούς του Προαστιακού.

Επιπλέον, σε αυτήν την φάση περιλαμβάνεται και ο έλεγχος λειτουργικότητας των συσκευών πώλησης με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Μέχρι το τέλος του Ιουλίου, αναμένεται επίσης και η ολοκλήρωση των εργασιών για τον υπόλοιπο εξοπλισμό του προαστιακού σιδηρόδρομου, των λεωφορείων και του τραμ, η διασύνδεση με την τηλεματική, αλλά και η δυνατότητα προσωποποίησης των καρτών.

Η έκδοση προσωποποιημένων καρτών, θα είναι εφικτή μόνο έπειτα από σχετική γνωμοδότηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία έχει εκφράσει τις ανησυχίες της σχετικά με τη δήλωση του ΑΜΚΑ από τους επιβάτες. Ο ΟΑΣΑ, πάντως, προσανατολίζεται στη μη καταγραφή του ΑΜΚΑ πάνω στις μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες κάρτες.

Διάβασε επίσης:

ΟΑΣΑ: Όσα ισχύουν για τα προσωπικά δεδομένα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο των ΜΜΜ

The post Τον Αύγουστο η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα