Ψηφίζεται η απόφαση για παρατηρητές εκκένωσης στο Χαλέπι- Ξεκίνησε η εκκένωση των ανατολικών περιοχών

07:38 19/12/2016 - Πηγή: iPop

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψηφίζει σήμερα, Δευτέρα, ένα σχέδιο συμφωνίας στο οποίο κατέληξε την Κυριακή και το οποίο προβλέπει ότι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών θα μπορούν να επιβλέπουν την διαδικασία εκκένωσης του Χαλεπίου από αμάχους.

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας δήλωσε στα ΜΜΕ ότι βρέθηκε «κοινός τόπος» απ’ όλες τις χώρες, ενώ ο εκπρόσωπος της Ρωσίας έκανε λόγο

για ένα «καλό κείμενο».

Ξεκίνησε εκ νέου η εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου

Αργά το βράδυ της Κυριακής άρχισε εκ νέου η εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου μετά τις καθυστερήσεις, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ στην Συρία.

«Οι εκκενώσεις περιοχών έχουν ξεκινήσει. Λεωφορεία και ασθενοφόρα φεύγουν τώρα από το ανατολικό Χαλέπι», τόνισε συγκεκριμένα στο Reuters ο αξιωματούχος.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι ο συριακός στρατός μαζί με τους συμμάχους του άφησαν πέντε λεωφορεία και δύο ασθενοφόρα να φθάσουν στην περιοχή Αλ Ρασιντίν που ελέγχεται απ’ τους αντάρτες έξω απ’ το Χαλέπι. Επιβαίνοντες στα λεωφορεία ήταν άτομα από τις συνοικίες του Χαλεπιού που είναι ακόμα ανταρτοκρατούμενες.

Η συγκεκριμένη πομπή τέθηκε για ώρες υπό κράτηση.

Αναχώρησαν λεωφορεία από δύο σιιτικά χωριά

10 λεωφορεία με αμάχους αναχώρησαν το πρωί της Δευτέρας από τα περικυκλωμένα σιιτικά χωριά Αλ-Φούα και Κεφράγια με κατεύθυνση προς το Χαλέπι.

Η εκκένωση των δύο χωριών είναι βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της εκκένωσης του ανατολικού Χαλεπίου.

Photo: Reuters

The post Ψηφίζεται η απόφαση για παρατηρητές εκκένωσης στο Χαλέπι- Ξεκίνησε η εκκένωση των ανατολικών περιοχών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα