Το σπίτι σου μυρίζει άσχημα; Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να ελέγξεις

16:34 12/8/2021 - Πηγή: iPop

Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να έχει μια ευχάριστη μυρωδιά που να μας καλωσορίζει όταν μπαίνουμε σε αυτό. Ωστόσο, είναι πιθανό όσο κι αν προσπαθείς κάτι να σου χαλάει το άρωμα που θες να δώσεις στον χώρο σου. Παρά τα αποσμητικά χώρου, τις λεβάντες και τα αρωματικά κεριά το σπίτι σου έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά που δεν λέει να φύγει. Εάν το σπίτι μυρίζει άσχημα αυτοί είναι οι χώροι που ίσως ευθύνονται και πρέπει να ελέγξεις άμεσα.

Τέρμα πια οι άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο μ’ αυτά τα tips

Τί να ελέγξεις εάν το σπίτι
μυρίζει άσχημα

Τον κάδο απορριμμάτων

Μικρές διαρροές και ψίχουλα μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου και να σχηματίσουν άσχημες μυρωδιές μέσα στο δοχείο που παραμένουν ακόμα και όταν βγάζεις τη σακούλα σκουπιδιών. Για να αντιμετωπίσεις την παρατεταμένη μυρωδιά χρησιμοποίησε ένα σπρέι καθαρισμού το οποίο να εξαλείφει και όχι να καλύπτει δυσάρεστες οσμές. Για να καθαρίσεις σωστά το δοχείο, ψέκασέ το με αραιωμένο λευκαντικό και άφησε το για μερικές ώρες. Ξέβγαλε με άφθονο νερό και στη συνέχεια χρησιμοποίησε σαπούνι για να το ξεπλύνεις.

Τα κατοικίδια σας

Είναι μέρος της οικογένειας, αλλά όπως και οι άνθρωποι, τα κατοικίδια μπορεί να μυρίζουν. Όταν πέφτει το τρίχωμα τους βακτήρια αναπτύσσονται τα οποία μπορεί να προκαλούν άσχημες μυρωδιές. Για να το αντιμετωπίσεις, κάνε συχνά μπάνιο το κατοικίδιο ζώο σου και καθάρισε τα σημεία που κοιμάται και τρώει μία φορά την εβδομάδα με νερό και σαπούνι. Επίσης σκούπισε κάτω από κρεβάτια και καναπέδες για να αποφύγεις τη συσσώρευση τριχών και οσμής.

Τα υγρά ρούχα σας

Μην βάζεις το καλάθι με τα άπλυτα ρούχα στο μπάνιο. Αντ ‘αυτού, κράτησέ το στο υπνοδωμάτιό ή σε άλλη ντουλάπα όπου δεν θα εκτίθεται στον ατμό από το ντους. Σε ένα υγρό περιβάλλον, τα βακτήρια αναπτύσσονται και αυτό είναι που κάνει το μέρος να μυρίζει. Αν έχεις βρεγμένα βρώμικα ρούχα, πλύνε τα συντομότερο δυνατόν.

Τα σεντόνια

Κι όμως τα σεντόνια μπορεί να είναι πηγή κακοσμίας εάν δεν πλένονται συχνά. Είναι πολύ σημαντικό ο χώρος που κοιμόμαστε να παραμένει καθαρός αφού οι μυρωδιές του σώματος μας είναι φυσικό να μένουν στα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να πλένουμε τα σεντόνια μας εβδομαδιαίως εάν κάνουμε ντους το πρωί και κάθε δύο εβδομάδες εάν κάνουμε ντους το βράδυ.

Το πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων είναι ένα σύνηθες σημείο που ευνοεί τις άσχημες μυρωδιές. Το ζεστό, υγρό περιβάλλον του ευνοεί την μούχλα ειδικά όταν έχουν μείνει υπολείμματα τροφής από την τελευταία πλύση σας κύκλο. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί εάν εκτελείς συχνά μια πλύση χωρίς πιάτα ειδικά για να καθαριστεί το εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του ασημένιου καλαθιού, του φίλτρου, των πάνελ και της πόρτας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το σπίτι σου μυρίζει άσχημα; Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να ελέγξεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα