Το σχέδιο για τον τουρισμό: Πώς θα έρχονται οι τουρίστες, πώς θα ελέγχονται

09:35 21/5/2020 - Πηγή: iPop

To σχέδιο για τον τουρισμό ή αλλιώς το Restart Tourism, όπως ονομάστηκε απ’ το υπουργείο, καθορίζει όλα όσα θα γίνουν προκειμένου να υποδεχθεί η χώρα μας τουρίστες με ασφάλεια.

Ο τουρισμός θα επανεκκινηθεί σε δύο μέτωπα: Αρχικά στον εσωτερικό τουρισμό και στη συνέχεια θα ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες απ’ το εξωτερικό.

Το σχέδιο για τον τουρισμόΤο αρμόδιο υπουργείο έχει εξαγγείλει πως θα δοθεί στήριξη στον καταδυτικό τουρισμό και το γιότινγκ, που ξεκινά στις 25 του μηνός.Την 1η Ιουνίου, ανοίγουν τα ξενοδοχεία
12μηνης λειτουργίας, καθώς και τα κάμπινγκ/κατασκηνώσεις.Τα εποχικά ξενοδοχεία θα ανοίξουν νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου.Από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αλλά μόνο για χώρες με καλά επιδημιολογικά κριτήρια.Από την 1η Ιουλίου θα γίνονται ελεύθερα οι πτήσεις του εξωτερικού και στα άλλα αεροδρόμια της χώρας.Πώς θα ελέγχονται οι τουρίστες απ’ το εξωτερικό

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, εκτιμάται πως η Ελλάδα θα δεχτεί επισκέπτες από χώρες με καλά επιδημιολογικά στοιχεία, όπως η Γερμανία, η Βουλγαρία, αλλά και χώρες της Βαλτικής.

Θα δεχόμαστε τουρίστες περίπου από 20 χώρες στο πρώτο κύμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι πρώτες χώρες απ’ τις οποίες θα μπορεί να έρθει κόσμος είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Στο δεύτερο κύμα, που θα αρχίσει από την 1η Ιουλίου, θα έρχονται επισκέπτες και από άλλες χώρες, εκτός αυτών που έχουν αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Χάρης Θεοχάρης, οι επισκέπτες της Ελλάδας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ούτε θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα, ωστόσο θα γίνονται στην Ελλάδα δειγματοληπτικά τεστ σε όλους τους επισκέπτες.

Το σχέδιο για τον τουρισμό και η ασφάλεια

Οι δύο άξονες για την ασφάλεια στον τουρισμό:

Ενίσχυση της υγειονομικής ικανότητας των περιοχών, και στο πλαίσιο αυτό θα ορίζεται συνεργαζόμενος γιατρός με κάθε κατάλυμα ως πρώτο σημείο αξιολόγηση των κρουσμάτων. Το κάθε κατάλυμα θα διαθέτει συντονιστή, προκειμένου η συνεργασία του γιατρού με τον συντονιστή να βοηθάει στο μέγιστο τη διαχείριση των τυχόν κρουσμάτων που θα προκύψουν και την επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία.Διαχείριση των κρουσμάτων, με τον γιατρό καταλύματος να επιλαμβάνεται σε πρώτο χρόνο και την ίδια στιγμή θα υπάρχει μέριμνα για ειδικούς χώρους για καραντίνα ανά προορισμό και πρόνοια για μεταφορά σε ιατρική δομή αν αυτό κριθεί σκόπιμο. Για τους μικρούς νησιωτικούς προορισμούς αναπτύχθηκαν ξεχωριστά επιχειρησιακά πλάνα για κάθε έναν από αυτούς, δρομολογώντας την τοποθέτηση 20 νέων αναλυτών για τεστ και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα 600 κλίνες Covid προκειμένου να καλύψουν κάθε πιθανή ανάγκη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Αναλυτικά τα μέτρα για την οικονομία | Σε ποιες περιπτώσεις μειώνεται ο ΦΠΑ;

Το άρθρο Το σχέδιο για τον τουρισμό: Πώς θα έρχονται οι τουρίστες, πώς θα ελέγχονται εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα