Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα από την Κομισιόν- Τι περιλαμβάνει

20:38 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Προχωρούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα κι άλλες βαλκανικές χώρες από την Κομισιόν. Το σχέδιο έχει ως βασικό του στόχο την αποφυγή μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Δευτέρα η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, το σχέδιο έρχεται έπειτα από σχετικό αίτημα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα στις 17 Φεβρουαρίου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν πρόσθεσε

πως οι διαδικασίες καταγραφής των προσφυγικών αναγκών, έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η Κομισιόν, πρόκειται να βοηθήσει πρακτικά την Ελλάδα αλλά και τις άλλες χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου, εξετάζοντας τις ανάγκες σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, χρηματοδότησης, υλικής υποστήριξης αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί την Τετάρτη και το κόστος του θα είναι πάνω από 500 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από κοινοτικό προϋπολογισμό.

Αναφορά στο συγκεκριμένο σχέδιο κάνει και η βελγική εφημερίδα «De Standaard». Η εφημερίδα αναφέρει σε δημοσίευμά της πως η Κομισιόν θα διαθέσει χρήματα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τα οποία εν συνεχεία θα διατεθούν στην Ελλάδα προκειμένου να ιδρυθούν καταυλισμοί για τους πρόσφυγες.

The post Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα από την Κομισιόν- Τι περιλαμβάνει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα