Επιβεβαιώθηκε το κούρεμα των συντάξεων από την Κυβέρνηση

19:42 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Δια στόματος του υφυπουργού Εργασίας, Α. Πετρόπουλου, επιβεβαιώθηκε ότι στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό προβλέπεται κούρεμα των υψηλών κύριων συντάξεων δια του ψαλιδίσματος του ανώτατου πλαφόν. Επιπλέον,ο Υφυπουργός έκανε γνωστό πως καμία περικοπή δεν θα γίνει στις συντάξεις των βουλευτών σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετρόπουλος ανακοίνωσε ότι θα τεθεί πλαφόν στο ύψος της κύριας σύνταξης το οποίο θα διαμορφωθεί στα 3.088 ευρώ το ανώτατο όριο για δύο και περισσότερες

συντάξεις και στα 2.304 για τη μία σύνταξη. Σύμφωνα με την πρόταση της Κυβέρνησης τα ανώτατα όριαθα ισχύσουν -τουλάχιστον- για το στάδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή έως το 2018.

Το πλαφόν έχει ως στόχο την δικαιότερη καταβολή, εξήγησε ο υφυπουργός Εργασίας. Ο ίδιος, τόνισε πως η κάθε σύνταξη δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 2.773 ευρώ, ενώ σημείωσε πως οι ασφαλισμένοι που παίρνουν πάνω από 2.000 ευρώ αποτελούν το 0,8% των συνταξιούχων.

Τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Πετρόπουλος

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην χώρα μας:

4 συνταξιούχοι που παίρνουν 10 συντάξεις7 που παίρνουν 9335.000 που λαμβάνουν 3 συντάξεις995.000 που λαμβάνουν 2 συντάξεςΤι θα γίνει με τις βουλευτικές συντάξεις;

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με δικαίωμα που έχουν παλαιότεροι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρεις συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα στην κατανομή των βαρών και θα τεθούν δίκαιοι κανόνες και για τους βουλευτές και τους αιρετούς.

Ο υφυπουργός Εργασίας, εξηγώντας πως δεν θα υπάρξει μείωση του αριθμού των συντάξεων των (πολύ)συνταξιούχων, αλλά μόνο μείωση του ανώτατου πλαφόν.

«Μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι συντάξεις», εξήγησε ο υφυπουργός Εργασίας, και τόνισε ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τόσο υψηλές συντάξεις δεν υπερβαίνουν το 0,6% του συνόλου των 2.656.704 συνταξιούχων.

«Οι παροχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στους συνταξιούχους και θα είναι πολλαπλάσια από τις εισφορές » κατάληξε ο κ. Πετρόπουλος.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Επιβεβαιώθηκε το κούρεμα των συντάξεων από την Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα