Το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στο ασφαλιστικό στη Βουλή -Δεν θα κατατεθεί με μορφή κατεπείγοντος λέει ο Κατρούγκαλος

20:11 14/1/2016 - Πηγή: iPop

Το καυτό θέμα του ασφαλιστικού φαίνεται πως μπαίνει σε μία τροχιά, με τον Νταισελμπλουμ να λέει ότι θα βρίσκεταισ το επίκεντρο των διαπραγματεύσεων και τον Γιώργο Κατρούγκαλο να υπογραμμίζει ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή.

Από το Παρίσι ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε πως το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα τεθεί σε ψηφοφορία

στη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Ο Υπουργός, μάλιστα, φάνηκε αισιόδοξος, για το ότι το νομοσχέδιο θα έχει την πλήρη στήριξη της κοινοβουλευτική πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου περίπτωση να μην είναι συμπαγής η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ελπίζουμε αντιθέτως να έχουμε και διεύρυνσή της

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του Νταισελμπλουμ μετά το σημερινό Eurogroup, είναι και οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας για το ασφαλιστικό, καθώς δήλωσε πως η διαπραγμάτευση προβλέπεται να είναι σκληρή.

Σε ερώτηση γιατί θα καθυστερήσει τόσο η ψήφισή του ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «δεν προλαβαίνουμε μέχρι τέλος του Γενάρη», γιατί προφανώς «πρέπει να γίνει και μια συζήτηση. Δεν θα μπει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο όπως το ασφαλιστικό. Σκοπεύουμε να το καταθέσουμε μέσα στον Γενάρη».

Ο υπουργός μάλιστα εξήγησε ότι «βασικός μας σκοπός είναι να προστατεύσουμε το εισόδημα των συνταξιούχων και την προοπτική ελπίδας των εργαζομένων που κάποια στιγμή θα πάρουν σύνταξη» και συμπλήρωσε πως «προφανώς η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή γιατί αρκετές από τις θέσεις αυτές δεν τις συμμερίζονται όλοι οι δανειστές, αλλά για ακριβώς αυτό το λόγιο είμαστε εδώ, ώστε να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας αυτή θέση, με συμπληρωματικά ερείσματα στους συμμάχους μας στην Ευρώπη, γιατί οι δανειστές μας όπως γνωρίζετε είναι και εταίροι μας».

Photos: Nikos Libertas / SOOC

The post Το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στο ασφαλιστικό στη Βουλή -Δεν θα κατατεθεί με μορφή κατεπείγοντος λέει ο Κατρούγκαλος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα