Το παιδί σου τρώει μόνο πατάτες και μακαρόνια; Δες πώς θα το κάνεις να τρώει λαχανικά και να του αρέσει κιόλας!

13:08 8/10/2020 - Πηγή: iPop

Απεχθάνεται και το δικό σου παιδί τα λαχανικά; Θέλει να τρώει συνεχώς μακαρόνια, πατάτες, ρύζι, ψωμί, κρέας κι άλλα πολλά, αλλά τα λαχανικά ούτε που τα δοκιμάζει; Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, πώς να φάει λαχανικά το παιδί σου, σου έχουμε την απάντηση!

Έχουμε ξαναπεί εδώ στο iPop ότι είναι λογικό και συνηθισμένο να μην θέλει το παιδί σου να τρώει λαχανικά – όπως και φρούτα- όμως όπως ξέρει είναι αναγκαία,

διότι μεταξύ άλλων είναι πλούσια σε βιταμίνες και το παιδί σου όσο κι αν τα μισεί πρέπει να ξεκινήσει να τα καταναλώνει. Φυσικά και δε θα ξυπνήσει μια μέρα και θα σου πει «θέλω να φάω κουνουπίδι και μελιτζάνες», γι’ αυτό και πρέπει να βρεις μια καλή λύση.

Πώς να φάει λαχανικά το παιδί σου;

Σου έχουμε προτείνει ήδη μερικά tips για να φάει το παιδί σου λαχανικά, αλλά αυτή τη φορά σου έχουμε κάτι ακόμα! Βάλε τα λαχανικά στη διατροφή του παιδιού σου εναλλακτικά…

Και τι εννοούμε μ’ αυτό; Δεν γίνεται να περιμένεις να λατρέψει τα λαχανικά από τη μία μέρα στην άλλη, οπότε πολύ απλά μπορεί να τα φάει χωρίς καν να το ξέρει! Κι αυτό θα το πετύχεις αντικαθιστώντας κάτι που του αρέσει με λαχανικά φυσικά.

Άφησε τη φαντασία σου να δουλέψει και ξεκίνα να μαγειρεύεις με βάση τα λαχανικά σε αρκετά γεύματα. Πάρε μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις πράξη!

Γιατί να φτιάξεις την κλασσική ζύμη πίτσας αντί για μια ζύμη από κολοκυθάκια ή μια άλλη με βάση το κουνουπίδι χωρίς καθόλου αλεύρι; Το παιδί σου δε θα καταλάβει εύκολα τη διαφορά, όμως θα λατρέψει τις εκδοχές αυτές.

Tasty

Φτιάξε, ακόμα, εύκολα και γρήγορα τοστ γλυκοπατάτας με μεσογειακή σάλτσα για μια πιο υγιεινή διατροφή, ενώ μπορείς να δημιουργήσεις με τα χεράκια σου πολύχρωμα, υγιεινά και δυναμωτικά πράσινα pancakes με σπανάκι. Είναι νόστιμα, υγιεινά, θρεπτικά, διασκεδαστικά και μπορεί να τα φάει το παιδί σου οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Freepik

Τι θα έλεγες ακόμα για… εναλλακτικά μπιφτέκια; Σου έχουμε εύκολες και νόστιμες συνταγές για μπιφτέκια από μελιτζάνες και μπιφτέκια από παντζάρι που μπορεί να τα φάει και μόνα τους και σε burger. Κι επειδή ξέρουμε πως τα παιδιά δεν τρώνε ούτε τα όσπρια, μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις και μπιφτέκια από φακές, ρεβίθια και πολλά ακόμα όσπρια και λαχανικά, που το παιδί σου δεν τρώει διαφορετικά.

Μην ξεχνάς, τέλος, πως πέρα από το να τρώει τα λαχανικά μπορεί και να τα πίνει. Πώς; Σε smoothie φυσικά! Δοκίμασε τη συνταγή για το πράσινο smoothie της Reese Witherspoon, αλλά μπορείς να φτιάξεις και πολλά ακόμη με κύριο συστατικό το λαχανικό που δεν τρώει και πολύ το παιδί σου!

Unsplash/Jose Soriano

Φαντασία, ιδέες, καλή διάθεση και δημιουργικότητα στην κουζίνα και το παιδί σου θα ξεκινήσει να τρώει λαχανικά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Το παιδί σου τρώει μόνο πατάτες και μακαρόνια; Δες πώς θα το κάνεις να τρώει λαχανικά και να του αρέσει κιόλας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα