Το μυστικό για να φτιάξεις τα πιο γευστικά και αφράτα churros βρίσκεται εδώ!

16:38 17/1/2022 - Πηγή: iPop

Όταν πηγαίνεις για μεξικάνικο, μετά επιβάλλεται να φας churros! Δε γίνεται να φύγεις από το μαγαζί χωρίς να φας έστω και μία μικρή μπουκίτσα. Είναι ένα αγαπημένο γλυκό το οποίο μας συντροφεύει αρκετά χρόνια. Έφτασε η στιγμή, λοιπόν, να μάθεις να φτιάχνεις τα δικά σου σπιτικά churros. Είναι αφράτα, γευστικά και με σοκολάτα! Αυτή η συνταγή για churros είναι έτοιμη να σε ταξιδέψει!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για churros:λάδι κανόλας½ φλιτζάνι
νερό (120 mL)½ φλιτζάνι γάλα (120 mL)½ φλιτζάνι ζάχαρη (100 γρ.), χωρισμένο, συν 1 κουταλιά της σούπας1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι½ ανάλατο βούτυρο½ βανίλια1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (125 γρ.)3 μεγάλα αυγά1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα

Αυτές οι γεμιστές πιπεριές θυμίζουν το φαγητό της μαμάς σου αλλά έρχονται από το Μεξικό

Για την σοκολάτα:

175 γρ. σοκολάτα½ φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα (120 mL)⅛ κουταλάκι του γλυκού καγιέν¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλαΤα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Φτιάξε τη σοκολάτας: Πρόσθεσε τη σοκολάτα σε κομματάκια σε ένα μεσαίο μπολ και άφησέ την στην άκρη.Σε μια μικρή κατσαρόλα ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Πρόσθεσε το καγιέν και την κανέλα και στη συνέχεια απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά.Ρίξε το ζεστό μείγμα κρέμας πάνω από τη σοκολάτα και άφησέ τη να καθίσει για 2-3 λεπτά για να μαλακώσει η σοκολάτα. Χτύπα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να γίνει λεία. Κάλυψε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και κράτησέ το ζεστό μέχρι να το σερβίρεις.Φτιάξε τα churros: Γέμισε ένα τηγάνι με λάδι canola. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 188°C. Στρώσε ένα ταψί με 2 στρώσεις χαρτοπετσέτες και από πάνω μια σχάρα.Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα από ανοξείδωτο ατσάλι, ανακάτεψε το νερό, το γάλα, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και την βανίλια. Άφησε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.Μόλις πάρει βράση, αφαίρεσε τον λοβό της βανίλιας και μετά πρόσθεσε το αλεύρι μονομιάς. Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθεί η ζύμη σε μια μπάλα και να μην κολλάει πλέον στο τηγάνι, περίπου 5 λεπτά.Μετάφερε αμέσως τη ζύμη στο μπολ του μίξερ με το εξάρτημα και άφησέ το να κρυώσει για 5 λεπτά.Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, πρόσθεσε τα αυγά, 1 κάθε φορά, και χτύπησε μέχρι να ενσωματωθούν τελείως πριν προσθέσεις το επόμενο, ξύνοντας τα πλαϊνά και τον πάτο του μπολ όπως χρειάζεται. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία και κρεμώδης, σαν πηχτή κρέμα.Μετάφερε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη με ανοιχτό αστέρι 6Β. Άφησε τη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.Σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε την υπόλοιπη ½ κούπα ζάχαρη και την κανέλα.Δουλεύοντας σε παρτίδες των περίπου 4 churros τη φορά για να αποφύγεις τον συνωστισμό του τηγανιού, διοχέτευσε τη ζύμη στο καυτό λάδι, χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι κουζίνας για να κόψεις τη ζύμη στο τέλος της άκρης του σωλήνα. Μαγείρεψε, γυρίζοντας συχνά τα churros, μέχρι να ροδίσουν παντού, για 3-4 λεπτά. Μετάφερε τα στη σχάρα να στραγγίσουν για περίπου 15 δευτερόλεπτα και μετά ρίξε τη ζάχαρη κανέλας μέχρι να καλυφθούν καλά. Μετάφερέ τα σε πιάτο σερβιρίσματος. Επανάλαβε με τα υπόλοιπα churros, αφήνοντας το λάδι να επανέλθει στη θερμοκρασία μεταξύ των παρτίδων.Σέρβιρε τα churros αμέσως με τη σάλτσα σοκολάτας για ντιπ.

6 μύθοι για την επίδραση της σοκολάτας στην υγεία!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το μυστικό για να φτιάξεις τα πιο γευστικά και αφράτα churros βρίσκεται εδώ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα