Το Μεξικό γιορτάζει την αγάπη, την ισότητα και την αποδοχή: Και επίσημα νόμιμος ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

11:46 29/10/2022 - Πηγή: iPop

Το Μεξικό πράγματι έχει έναν πολύ σημαντικό λόγο για να πανηγυρίζει! Ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών έχει νομιμοποιηθεί πλήρως σε όλη τη χώρα, αφού και η τελευταία πολιτεία, η Ταμαουλίπας, ψήφισε υπέρ του νόμου την Τετάρτη (26/10).

Η πίεση για την ισότητα των γάμων και των δικαιώματα ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έχει ενταθεί από τότε που η Πόλη του Μεξικό έγινε η πρώτη περιοχή που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων το 2009 στη χώρα.

«H αγάπη κάνει την οικογένεια» – Το πιο γλυκό spot για τα αυτονόητα δικαιώματα των LGBTQI+ οικογενειών που πρέπει να δεις!

Η ψηφοφορία ακολουθεί τις πολιτείες Ντουράνγκο, Γκερέρο, Πολιτεία του Μεξικού, Ταμπάσκο, Βερακρούζ και Γιουκατάν, οι οποίες κινήθηκαν στην έγκριση των γάμων ομόφυλων ζευγαριών νωρίτερα μέσα στο 2022, σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters.

Μεξικό γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Οι πανηγυρικές αντιδράσεις

Η LGBTQ+ οργάνωση Yaaj Mexico γιόρτασε την είδηση ​​στο Twitter , γράφοντας χαρακτηριστικά: «Με 23 ψήφους υπέρ, δύο κατά και μία αποχή, εγκρίνεται ο ίσος γάμος στην Ταμαουλίπας, την τελευταία πολιτεία που εγγυάται αυτό το δικαίωμα.

«Τα συγχαρητήριά μας σε ολόκληρη την κοινωνία των πολιτών και στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν επί δεκαετίες απαιτώντας τα δικαιώματά τους στην ισότητα».

#SeLogró Con 23 votos a favor, 2 en contra y 1 abstención se aprueba el #MatrimonioIgualitario en Tamaulipas, el último estado en garantizar este derecho

Nuestra entera felicitación a la sociedad civil y voluntades que han luchado por décadas por la igualdad pic.twitter.com/cTYxGldv3I

— Yaaj México® (@YaajMexico) October 27, 2022

Ο Andrea Chávez, ομοσπονδιακός βουλευτής του Ciudad Juárez στην πολιτεία Τσιουάουα, πρόσθεσε : «Ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη μιας πιο δίκαιης, αξιοπρεπούς και ίσης ζωής για όλους τους ανθρώπους… η αγάπη είναι αγάπη!»

Τι σημαίνουν τα αρχικά του LGBTQI+;

Τα βήματα προόδου για την αποδοχή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη χώρα

Ενώ το Μεξικό έχει ένα τρομακτικό πρόβλημα με τη βία κατά των τρανς ατόμων, που χαρακτηρίστηκε ως η δεύτερη πιο θανατηφόρα χώρα στον κόσμο για τρανς άτομα το 2019, η νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων είναι ένα από τα πολλά βήματα προς την ισότητα της LGBTQ+ κοινότητας στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ένας LGBTQ+ ακτιβιστής έγινε το πρώτο άτομο στη χώρα που του εκδόθηκε πιστοποιητικό γέννησης που τον αναγνώριζε νομικά ως non binary. Αυτό ακολούθησε μετά τη θέσπιση νομοθεσίας σε περισσότερες από τις μισές πολιτείες του Μεξικού που επιτρέπει στα τρανς άτομα να αλλάζουν φύλο στα επίσημα έγγραφα.

Tο Μεξικό ψήφισε επίσης για την απαγόρευση όλων των μορφών θεραπείας μεταστροφής LGBTQ+ στις αρχές Οκτωβρίου, η οποία θα κατευθυνθεί τώρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας για τελική ψηφοφορία.

6 σπουδαία μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε απ’ τις LGBTQ+ σχέσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το Μεξικό γιορτάζει την αγάπη, την ισότητα και την αποδοχή: Και επίσημα νόμιμος ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεξικό,mexiko