«Το ΔΝΤ ζητάει ομαδικές απολύσεις. Δεν θα τις δεχθούμε» λέει ο Κατρούγκαλος

09:32 15/5/2016 - Πηγή: iPop

Στην παραδοχή ότι το ΔΝΤ ζητάει ομαδικές απολύσεις προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας παράλληλα ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν πρόκειται να τις δεχθεί.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Εργασίας είπε συγκεκριμένα: «Το ΔΝΤ ζητάει ομαδικές απολύσεις. Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να τις αποδεχτεί. Δείξαμε ότι σεβόμαστε τις κόκκινες γραμμές μας».

Την ίδια στιγμή ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως η μείωση των μισθών δεν βρίσκεται στο τραπέζι

της διαπραγμάτευσης.

Και ο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «μειώσεις μισθών στο δημόσιο δεν πρόκειται να γίνουν με αυτή την Κυβέρνηση. Όσο θα είναι η Κυβέρνηση αυτή, και όσο θα είμαι εγώ, στο μέτρο της αρμοδιότητας μου, μειώσεις μισθών δεν πρόκειται να γίνουν. Δεν μπορεί οι μισθοί να πάνε παρακάτω. Οι μισθοί πρέπει να πάνε παραπάνω».

Για τον αυτόματο «κόφτη», ο Υπουργός είπε ότι θα διαρκέσει τρία χρόνια και θα ανακοινώνεται κάθε 30 Απριλίου.

«Η ανάπτυξη θα έρθει με εμάς και θα μοιραστεί ισότιμα σε όλους». Ο ίδιος χαρακτήρισε τον εαυτό του «στρατιώτη» σε αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος. «Η νέα μεταρρύθμιση έχει κοινωνικό πρόσημο», τόνισε αναφερόμενος στο ασφαλιστικό.

«Τα προγράμματα λιτότητας ήταν λάθος». Για το «όχι» στο δημοψήφισμα, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε «πιστεύαμε ότι το «όχι» θα ακουστεί δυνατά στην Ευρώπη. Δεν ακούστηκε».

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post «Το ΔΝΤ ζητάει ομαδικές απολύσεις. Δεν θα τις δεχθούμε» λέει ο Κατρούγκαλος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα