Το deal της Τ. Μay με το DUP για τον σχηματισμό κυβέρνησης

14:13 26/6/2017 - Πηγή: iPop

Οι Συντηρητικοί κατέληξαν σε συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, οι οποίοι θα υποστηρίξουν την μειοψηφική κυβέρνηση της Theresa May.

Η συμφωνία έρχεται μετά από δύο εβδομάδες συνομιλιών και σκληρών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο κομμάτων.

Theresa May και Arlene Foster έδωσαν τα χέρια καθώς έφταναν στην Downing Street προκειμένου να οριστικοποιήσουν το σύμφωνο.

Oι 10 βουλευτές του βορειοϊρλανδικού κόμματος προστίθενται στους 318 των Συντηρητικών της May και συγκροτούν την κυβέρνηση.

Στο

πλαίσιο της λεγόμενης ρύθμισης «εμπιστοσύνης και προσφοράς» το DUP θα ευθυγραμμιστεί με τους Συντηρητικούς σε ψηφοφορίες όπως εκείνη για την έγκριση του Λόγου της Βασίλισσας και εκείνη για την έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού, ψηφοφορίες οι οποίες, σε περίπτωση ήττας, θα οδηγούσαν σε πτώση της κυβέρνησης.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων είχαν επίκεντρο το Brexit και τις σχέσεις με τη Βόρεια Ιρλανδία με την επικεφαλής του DUP να δηλώνει «ευτυχής» με τη συμφωνία και την Theresa May να υποστηρίζει ότι πρόκειται για «καλή συμφωνία» καθώς τα δύο κόμματα «έχουν πολλές κοινές αξίες».

Σύμφωνα με δηλώσεις της Arlene Foster η συμφωνία θα γίνει δημόσια γνωστή.

Photo: PA

The post Το deal της Τ. Μay με το DUP για τον σχηματισμό κυβέρνησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα