Το απίστευτο όφελος της κανέλας στον οργανισμό που βρήκαν οι επιστήμονες

21:32 27/7/2020 - Πηγή: iPop

Για άτομα που αγωνίζονται να διατηρήσουν σε υγιή επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα τους, η κανέλα μπορεί να αποδειχθεί σπουδαίος σύμμαχος. Το απίστευτο όφελος της κανέλας στον οργανισμό ανακάλυψαν επιστήμονες σε νέα τους έρευνα.

Η μελέτη για την κανέλα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of the Endocrine Society, έδειξε πως η ένταξή της στη διατροφή μας μπορεί να μας βοηθήσει να ρυθμίσουμε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μας.

Ερευνητές από το Κέντρο Διαβήτη

Joslin στη Βοστώνη και το Κέντρο Κλινικής Δοκιμής Ιατρικής της Κορέας στη Σεούλ μελέτησαν 51 συμμετέχοντες από την Κορέα και τις ΗΠΑ, οι μισοί από τους οποίους έλαβαν ένα συμπλήρωμα που περιείχε 500 χιλιοστόγραμμα κανέλας τρεις φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες. Οι υπόλοιποι έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Μέσα στις πρώτες 6 εβδομάδες, δεν υπήρχε καμία διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ωστόσο, στις 12 εβδομάδες, εκείνοι που έλαβαν συμπληρώματα κανέλας έδειξαν σημαντικές βελτιώσεις στις μετρήσεις σακχάρου.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς πλήθος άλλων ερευνών στο παρελθόν έχουν αποδείξει ότι η κανέλα είναι πολύ ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όμως, είναι η πρώτη φορά που μια τόσο μεγάλη μελέτη συγκεκριμενοποιεί τόσο πολύ αυτά τα οφέλη!

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, το μεγάλο όφελος της κανέλας στον οργανισμό είναι ότι μεγάλες δόσεις κανέλας για αρκετούς μήνες συνδέονται με πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, χωρίς εμφανείς παρενέργειες, σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μία από τις πιο συχνές χρόνιες ασθένειες παγκοσμίως, που πλήττει 460 εκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ, ο διαβήτης τύπου 2 είναι υπεύθυνος για περισσότερα από 320 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε κόστος υγειονομικής περίθαλψης.

Unsplash/Gaby Dyson

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους τρεις ενήλικες των ΗΠΑ έχει προδιαβήτη, μια κατάσταση που, εάν δεν ελεγχθεί, θα εξελιχθεί τελικά σε διαβήτη τύπου 2.

Εάν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου είναι υψηλά, πρέπει να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες τώρα, για να προλάβεις την εμφάνιση διαβήτη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Αντιμετώπισε με φυσικό τρόπο τον πιο ύπουλο εχθρό της υγείας σου

Το άρθρο Το απίστευτο όφελος της κανέλας στον οργανισμό που βρήκαν οι επιστήμονες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα