Το απίστευτο μεγαλείο της Αυγουστιάτικης πανσελήνου – Απόλαυσε το υπερθέαμα μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες

11:47 13/8/2022 - Πηγή: iPop

Απολαυστική ήταν η πανσέληνος του Αυγούστου με πλήθος κόσμου να απολαμβάνει το ολόγιομο φεγγάρι το βράδυ της Παρασκευής 12/08. Αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα παρέμειναν ανοιχτοί μέχρι αργά, με ελεύθερη είσοδο για όσους βρέθηκαν εκεί με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό. Το φεγγάρι μάγεψε από όπου και αν το κοιτούσε κάποιος, μιας και ουρανός χθες τη νύχτα ήταν αρκετά καθαρός.

Η πανσέληνος του Αυγούστου μέσα από φωτογραφίες

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θεωρείται η μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη πανσέληνος ολόκληρου του

έτους και όχι άδικα. Η ομορφότερη Σελήνη του έτους βρέθηκε στον ουρανό και είτε κάποιος είναι ρομαντικός ή όχι, ένα βλέμμα το έχει ρίξει. Παράλληλα με το γεμάτο φεγγάρι, κορυφώθηκε και το φαινόμενο της «βροχής» των Περσείδων. Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που δημιουργεί ένα μοναδικό θέαμα.

Όσο περνούσε η ώρα και το Αυγουστιάτικο φεγγάρι θα έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό της Αθήνας, οι περισσότεροι ήθελαν να πιάσουν μια γωνιά με θέα την Ακρόπολη ή να βρεθούν στο Σούνιο για να δουν και να φωτογραφίσουν το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου». Το εκτυφλωτικό φεγγάρι εμφανίστηκε πάνω από από ιστορικά μνημεία και τα στιγμιότυπα είναι μαγευτικά.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν χώρους που είχαν ελεύθερη είσοδο καθώς και να απολαύσουν μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, θέατρο, αστροπαρατήρηση, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών και βραδιές ποίησης.

Παρακάτω θα απολαύσεις μερικές από τις μαγευτικές φωτογραφίες:EUROKINISSIEUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣEUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣEUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣINTIME NEWSΓιατί ονομάζεται «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

Το «φεγγάρι του Οξύρρυγχου» έχει πάρει το όνομα του από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής που τη συγκεκριμένη μέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, γνωστό και ως μουρούνα.

Οι οξυρρυγχίδες, κοινώς μουρούνες, είναι οικογένεια ψαριών με παγκόσμια γεωγραφική εξάπλωση που περιλαμβάνει κυρίως τους οξύρρυγχους, τους ούσους, τους σκαφίρρυγχους καθώς και τους ψευδοσκαφίρρυγχους που υπολογίζονται συνολικά σε 25 είδη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το απίστευτο μεγαλείο της Αυγουστιάτικης πανσελήνου – Απόλαυσε το υπερθέαμα μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυγουστιάτικης, – Απόλαυσε,avgoustiatikis, – apolafse