Το άγχος στο χώρο εργασίας μπορεί να σε επηρεάσει μετά από μήνες

18:03 25/11/2014 - Πηγή: iPop

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το άγχος στο χώρο εργασίας μπορεί να σε οδηγήσει σε αντιπαραγωγικές συμπεριφορές στη δουλειά σου που δεν μπορείς να τις καταλάβεις μέχρι εβδομάδες ή μήνες αργότερα.

Είναι κοινή γνώση ότι διάφορα θέματα στην δουλειά, από μια εποχική αύξηση εργασίας στην επιχείρηση, ή ένα νέο διευθυντή, μπορούν να σε οδηγήσουν προς το άγχος που οδηγεί με την σειρά του σε άλλα προβλήματα. Ωστόσο, μπορεί να υποτιμήσεις τον αντίκτυπο που θα έχει το στρες στην σωματική και ψυχική σου υγεία, καθώς τα προβλήματα μπορεί να φανούν στο μέλλον.

Οι ψυχολόγοι γνωρίζουν ότι τα υψηλά επίπεδα

του στρες στο χώρο εργασίας θα σε οδηγήσουν σε αντιπαραγωγικές συμπεριφορές εργασίας, αλλά η έρευνα εξέτασε κυρίως τα πιο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα και τα προβλήματα που προκαλούνται από τέτοια περιστατικά.

Οι ερευνητές ερεύνησαν εργαζόμενους σε μια ποικιλία εργασιακών χώρων για τρεις φορές πάνω από έξι μήνες, σχετικά με το στρες στην εργασία και τους ρώτησαν αν είχαν εμπλακεί σε διάφορες αντιπαραγωγικές συμπεριφορές εργασίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι αυξήσεις στην πίεση οδήγησαν στις άμεσες αυξήσεις σε στρες. Ανακάλυψαν επίσης ότι όσο παραμελείς τα συμπτώματα τόσο αργότερα και σε πιο βαριάς μορφή εμφανίζονται.

Οι εταιρείες θα πρέπει να φροντίσουν να φτιάξουν εξατομικευμένα προγράμματα για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους με το στρες, δεδομένου ότι η έρευνα δείχνει ότι η προσωπικότητα μπορεί να περιπλέξει το πώς και πότε ανταποκρίνονται οι εργαζόμενοι. Αν παρατηρήσεις τον εαυτό σου να πιέζεται ζήτα βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Το άγχος στο χώρο εργασίας μπορεί να σε επηρεάσει μετά από μήνες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα