Το αυθεντικό λογότυπο της Apple σε δημοπρασία!

10:32 21/5/2014 - Πηγή: iPop

Μήπως τυχαίνει να είσαι βαθύπλουτος με λατρεία στην Apple; Τότε είσαι ο άνθρωπός μας! Αυτή η είδηση απευθύνεται σε εσένα.

Το αυθεντικό λογότυπο της Apple, που χρησιμοποιείτο το 1977 στα γραφεία της εταιρείας στο Cupertino, βγαίνει σε δημοπρασία. Φυσικά με το αζημίωτο, καθώς η τιμή για καθεμία από τις 2 ταμπέλες που θα πουληθούν αρχίζει από τα 10.000 δολάρια.

Για όσους ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν διαστάσεις στο σαλόνι ή το γραφείο τους, οι ταμπέλες είναι 1,1 μ και 1,2 μ. και 85 εκατοστά επί 91 εκατοστά.

Η ιστορία του λογοτύπου:

Το

πρώτο λογότυπο της Apple Computer ήταν στην πραγματικότητα ένα σκίτσο του Ισαάκ Νεύτωνα να κάθεται κάτω από ένα δέντρο με ένα μήλο να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του. Λιγότερο από ένα χρόνο αφού παρουσιάστηκε, το σκίτσο του Νεύτωνα αντικαταστάθηκε από το λογότυπο Ουράνιο Τόξο, το οποίο ανατέθηκε κατόπιν αιτήματος του Steve Jobs. Ο Jobs εκτίμησε την απλότητα του μήλου (με μια δαγκωματιά ώστε κανείς να μην το μπερδεύει με ντομάτα) και επέμεινε για τη χρήση χρωμάτων για να «εξανθρωπίσει» την εταιρία. Το Rainbow Logo χρησιμοποιήθηκε από το 1976 μέχρι το 1997, όταν αναθεωρήθηκε στη μονοχρωματική έκδοση που χρησιμοποιείται σήμερα. Λέγεται ότι όταν αφαιρέθηκαν δόθηκαν σε κάποιο παλιό υπάλληλο της Apple.

Photos: bonhams.com, robjanoff.com

The post Το αυθεντικό λογότυπο της Apple σε δημοπρασία! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα