Το 2016 φεύγει κι αφήνει πίσω του κενά- Οι θάνατοι διάσημων που συγκλόνισαν τον κόσμο (Photos- Videos)

14:21 11/12/2016 - Πηγή: iPop

Με το 2016 να πλησιάζει προς το τέλος του και κατά γενική ομολογία να είναι μια χρονιά γεμάτη θανάτους διάσημων προσώπων, δεν θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε ένα θέμα αποκλειστικά αφιερωμένο σ’αυτό το γεγονός.

Απ’ τους «δικούς μας» Παντελή Παντελίδη και Ανδρέα Μπάρκουλη μέχρι τους παγκοσμίου φήμης Prince, David Bowie, Mohammad Ali, το 2016 πήρε μαζί του πολύ κόσμο τόσο απ’ την Ελλάδα, τόσο κι απ’ το εξωτερικό.

David
Bowie (8 Ιανουαρίου 1947- 10 Ιανουαρίου 2016)

Πριν καλά καλά μπει το 2016, η είδηση ότι ο David Bowie έφυγε απ’ την ζωή στα 69 του χρόνια συγκλόνισε όλο τον πλανήτη.

Ο θρυλικός τραγουδιστής πάλευε τους τελευταίους 18 μήνες της ζωής του με τον καρκίνο, ενώ πέθανε μόλις μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του νέου του δίσκου.

Θεωρείται απ’ τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μουσικής του 20ού αιώνα, έχοντας μια καριέρα που μετράει πάνω από 40 χρόνια.

René Angélil (16 Ιανουαρίου 1942- 14 Ιανουαρίου 2016)

Μετά από πολλά χρόνια μάχης με τον καρκίνο, στις 14 Ιανουαρίου ο σύζυγος και μάνατζερ της Celine Dion, René Angélil, έφυγε απ’ την ζωή, σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά του. Το ζευγάρι είχε τρία παιδιά: Τον 14χρονο Rene-Charles και τα 4 ετών δίδυμα Eddy και Nelson.

Λίγους μήνες νωρίτερα, η Celine Dion είχε αφιερώσει ένα τραγούδι της στον σύζυγό της κατά τη διάρκεια συναυλίας της.

Alan Rickman (21 Φεβρουαρίου 1946- 14 Ιανουαρίου 2016)

Μπορεί στον Harry Potter να είχε τον ρόλο του κακού, όμως, ο Alan Rickman ξεχείλιζε ταλέντο, αποδεικνύοντάς το σε κάθε ταινία που συμμετείχε, κάνοντας τον κόσμο να τον λατρέψει κι αποκτώντας μεγάλους φανς.

Ένας ακόμα διάσημος που έφυγε στα 69 του χρόνια από καρκίνο, έπειτα από μια πλούσια 30ετή καριέρα.

Δες εδώ πως είχε αποχαιρετήσει το cast του Harry Potter τον «Snape».

Black – Colin Vearncombe (26 Μαΐου 1962 – 26 Ιανουαρίου 2016)

Ένα ατύχημα οδήγησε τον Black ή αλλιώς Colin Vearncombe σε κώμα. Ο οργανισμός του δεν άντεξε και μερικές μέρες αργότερα άφησε την τελευταίο του πνοή.

Ο Black έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα από το τραγούδι του «Wonderful Life» την δεκαετία του ’80.

Παντελής Παντελίδης (23 Νοεμβρίου 1983 – 18 Φεβρουαρίου 2016)

Ήταν πρωί Πέμπτης όταν έγινε γνωστό ότι ένα σοβαρό τροχαίο μ’ έναν νεκρό συνέβη στην παραλιακή. Λίγη ώρα αργότερα γίνεται γνωστό ότι το θύμα είναι ο Παντελής Παντελίδης, ο οποίος έφυγε στα 32 του χρόνια, αφήνοντας όλη την Ελλάδα παγωμένη.

Ο νεαρός διάσημος τραγουδιστής οδηγούσε μια Mercedes, ενώ στο αυτοκίνητο βρίσκονταν ακόμα δύο φίλες του. Το αυτοκίνητο έφυγε απ’ την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε όταν απεγκλωβίστηκε απ’ το αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη ήταν ακαριαίος.

Λίγους μήνες αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Παντελής Παντελίδης βρισκόταν υπό μεγάλη επήρεια αλκοόλ, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να μιλάει για 2,72 mg αλκοόλ στο αίμα του. Απ’ τον θάνατό του κι έπειτα διάφορες θεωρίες συνωμοσίας έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο του τραγουδιστή, με πολλούς να κάνουν λόγο ότι υπάρχει περίπτωση να μην οδηγούσε ο ίδιος εκείνο το πρωί.

Το λαϊκό παιδί που ξεκίνησε ανεβάζοντας μόνος του τραγούδια με την κιθάρα του στο YouTube γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε πολύ απ’ το κοινό, κυρίως λόγω της αυθεντικότητας και της απλότητάς του.

Umberto Eco (5 Ιανουαρίου 1932- 19 Φεβρουαρίου 2016)

Μια ακόμα μεγάλη προσωπικότητα που έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο στα 84 του χρόνια. Ο Umberto Eco άφησε την τελευταία του πνοή στις 19 Φεβρουαρίου, ενώ λίγες μέρες αργότερα κυκλοφόρησε το τελευταίο του βιβλίο.

Μπορεί ο ίδιος να έφυγε, όμως το σίγουρο είναι ότι τα έργα του θα διαβάζονται για πολλές γενιές ακόμα και θα αποτελούν έμπνευση για μεταγενέστερους συγγραφείς.

Μερικά απ’ τα σημαντικότερα έργα του Umberto Eco: «Το Νησί της Προηγούμενης Μέρας», «Το εκκρεμές του Φουκώ», «Το Μπαουντολίνο», «Το Κοιμητήριο της Πράγας», ενώ το τελευταίο βιβλίο του που κυκλοφόρησε όσο ήταν εν ζωή ήταν το 2015 με τίτλο «Το φύλλο μηδέν».

Prince (7 Ιουνίου 1958- 21 Απριλίου 2016)

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε ο θάνατος του Prince τον περασμένο Απρίλιο. Ο 57χρονος τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στην έπαυλή του στην Μινεσότα, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

Η αιτία του θανάτου αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα άλυτο μυστήριο, αφού πολλά έχουν ακουστεί, ενώ η τελευταία έρευνα που έγινε έδειξε σύνδεση στα φάρμακα που έπαιρνε με τον θάνατό του. «Οι δοκιμές δείχνουν ότι πέθανε από υπερβολική δόση οπιούχων», ήταν η δήλωσή τους στα ΜΜΕ.

Άφησε πίσω του ένα πολύ σημαντικό έργο και τραγούδια που ακούγονται και θα συνεχίσουν να το κάνουν από πολλές γενιές.

Muhammad Ali (17 Ιανουαρίου 1942- 3 Ιουνίου 2016)

Ένας θρύλος έφυγε απ’ την ζωή τον περασμένο Ιούνιο, σκορπώντας θλίψη σ’ όλο τον πλανήτη. Στα 74 του χρόνια ο Muhammad Ali άφησε την τελευταία του πνοή στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Ο θρυλικός πυγμάχος πάλευε για 32 ολόκληρα χρόνια με την νόσο του Πάρκινσον, ενώ λίγες μέρες πριν τον θάνατό του μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη.

Θεωρείται απ’ τους σπουδαιότερους πυγμάχους στην ιστορία, ενώ έγινε και ο πρώτος τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή!

Νίκος Τριανταφυλλίδης (9 Σεπτεμβρίου 1966- 6 Ιουνίου 2016)

Μόλις 49 χρονών ήταν ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης όταν πέθανε τον περασμένο Ιούνιο από καρκίνο. Η είδηση του θανάτου του γιου του Χάρρυ Κλυνν προκάλεσε θλίψη σ’ όλο τον ελληνικό καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης ήταν η «ψυχή» του Gagarin μιας και ήταν ο ιδρυτής του. Μερικές απ’ τις σπουδαιότερες δουλειές του Ν. Τριανταφυλλίδη ήταν: Οι Αισθηματίες, Screamin’ Jay Hawkins – Ι put a spell on me, Μαύρο γάλα, Tuxedomoon, Το παλτό, Dogs licking my heart.

Anton Yelchin (11 Μαρτίου 1989- 19 Ιουνίου 2016)

Πολύ νωρίς, μόλις στα 27 του χρόνια, πέθανε ο Anton Yelchin που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα απ’ το Star Trek. Ο ηθοποιός βρήκε τραγικό θάνατο από το ίδιο του το αυτοκίνητο στην οικία του στο Los Angeles. Το αυτοκίνητό του κύλησε προς τα πίσω με αποτέλεσμα να τον καρφώσει στο χτιστό ταχυδρομικό κουτί και τον φράκτη ασφαλείας του.

Ανδρέας Μπάρκουλης (4 Αυγούστου 1936 – 23 Αυγούστου 2016)

Σε ηλικία 80 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Έλληνας ηθοποιός που άφησε εποχή, Ανδρέας Μπάρκουλης. Τους τελευταίους μήνες της ζωής του αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, γι΄αυτό και νοσηλευόταν συχνά στο νοσοκομείο.

Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Φυσικά ατάκα που θα μείνει αξέχαστη είναι το «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!», η οποία τον χαρακτήρισε απ’ την αρχή της καριέρας του μέχρι και σήμερα.

Μερικές απ’ τις ταινίες όπου εμφανίστηκε: «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).

Gene Wilder (11 Ιουνίου 1933- 29 Αυγούστου 2016)

Ο διάσημος ηθοποιός, Gene Wilder, «έφυγε» στα 83 του χρόνια λόγω επιπλοκών της νόσου Αλτσχάιμερ, απ’ την οποία έπασχε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Μερικές απ’ τις πιο γνωστές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ήταν: «Φρανκεστάιν Τζούνιορ», «Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλλες», «Γουϊλι Γουόνκα και το εργοστάσιο της σοκολάτας». Πολύ μεγάλη επιτυχία γνώρισε και η ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος «The Woman in Red» το 1984.

Leonard Cohen (21 Σεπτεμβρίου 1034- 7 Νοεμβρίου 2016)

Ο κορυφαίος Καναδός τραγουδιστής, ποιητής και συνθέτης, Leonard Cohen, έφυγε απ’ την ζωή στα 82 του χρόνια τον Νοέμβριο στο σπίτι του στο Los Angeles. Μέσα στα 50 χρόνια καριέρα του άφησε ένα πολύ σημαντικό έργο, ενώ η δημοτικότητά του ανέβηκε ιδιαίτερα τη δεκαετία του ’60.

Μερικά απ’ τα γνωστότερα τραγούδια του είναι: «Hallelujah», «Suzanne», «Bird on a Wire», «So Long Marianne».

Συνολικά καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του ηχογράφησε 22 δίσκους και κυκλοφόρησε 12 βιβλία και συλλογές ποίησης.

Sharon Jones (4 Μαΐου 1956- 18 Νοεμβρίου 2016)

Μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, η σπουδαία Αμερικανίδα τραγουδίστρια της soul, Sharon Jones, έφυγε απ’ την ζωή, ενώ η ίδια σχεδίαζε να επιστρέψει στα μουσικά δρώμενα μόλις βγει νικήτρια απ’ αυτή την άνιση μάχη.

Η Sharon Jones ήταν υποψήφια για Grammy το 2014 για το άλμπουμ «Give the People What They Want».

Σημείωση!

Στο συγκεκριμένο κείμενο αναφερθήκαμε μόνο σε μερικούς απ’ τους θανάτους διάσημων προσώπων των τεχνών μέσα στο 2016. Φυσικά πολλές άλλες προσωπικότητες έφυγαν απ’ την ζωή αυτή την χρονιά, όπως είναι ο Fidel Castro. Μείνετε συντονισμένοι στο iPop.gr καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλα κείμενα- αφιερώματα σε κορυφαίες προσωπικότητες.

The post Το 2016 φεύγει κι αφήνει πίσω του κενά- Οι θάνατοι διάσημων που συγκλόνισαν τον κόσμο (Photos- Videos) appeared first on iPop.

Keywords
videos, david bowie, celine dion, harry potter, το φως, το νησι, muhammad ali, star trek, los angeles, leonard cohen, fidel castro, david, bowie, ελλαδα, celine, θλίψη, black, μαΐου, life, παντελιδης, mercedes, επήρεια, φως, youtube, ιουνίου, σοκ, μυστήριο, μμε, γιου, κλυνν, gagarin, put, dogs, heart, star, trek, ζεν, χίπισσα, σοκολατα, woman, red, cohen, wire, long, people, συγκεκριμένο, ipop, βιβλια, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, Star Trek Η σειρά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ipop, θλίψη, αυτοκινητο, ζεν, ηθοποιος, θανατος, θεμα, θρυλος, καριερα, κιθαρα, κωμωδιες, μμε, νησι, ταινιες, τραγουδια, φως, ωρα, celine dion, harry potter, people, star, youtube, αγαπη, αιμα, αλτσχαιμερ, αλκοολ, ατυχημα, αφιερωμενο, βιβλιο, γαλα, γεγονος, γινεται, γιου, διδυμα, δηλωση, δρωμενα, εγινε, υπαρχει, εκκρεμες, εβδομαδα, εμπνευση, εργα, επήρεια, εποχη, επιτυχια, ερευνα, ετων, εφυγε, ζεν πρεμιε, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, ηλικια, θεωριες, κειμενο, λογο, μαυρο, μαΐου, μηνες, μυστήριο, οικια, οικογενεια, παιδι, παιδια, πεθανε, πνοη, προβληματα, πρωι, ρολο, σιγουρο, συγκεκριμένο, συζυγο, σοκ, σπιτι, το φως, τραγουδιστρια, τρια, φαρμακα, φυσικα, φυλλο, φοινιξ, black, bowie, celine, cohen, david bowie, dogs, δουλειες, david, heart, fidel castro, gagarin, ιατρικο, ιδιαιτερα, ιουνίου, κειμενα, κλυνν, leonard cohen, los angeles, long, μεινει, muhammad ali, νοσοκομειο, woman, ποιητης, put, star trek, trek, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα