Την Πέμπτη νέα Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση ΕΣΡ

07:44 1/11/2016 - Πηγή: iPop

Την Πέμπτη αποφασίστηκε να γίνει η νέα προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ. Στόχος είναι κατά την διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την Πέμπτη να βρεθεί επιτέλους λύση και να υπάρξει συναίνεση για το ΕΣΡ.

Πηγές

του Μαξίμου αναφέρουν ότι έως ότου ψηφιστεί απ’ την Ολομέλεια της Βουλής η αναστολή του άρθρου 2Α με το οποίο μεταφέρονταν οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ στην Κυβέρνηση, δεν πρόκειται να γίνει καμία άλλη κυβερνητική πρωτοβουλία για τις τηλεοπτικές άδειες και ειδικότερα η κατάθεση της νέας ρύθμισης- γέφυρας.

Γιατί, όμως, αναστολή και όχι κατάργηση;

Η Κυβέρνηση επέλεξε την αναστολή και όχι την κατάργηση για νομικούς λόγους και για να μην διεκδικήσει το Δημόσιο τους τέσσερις υπερθεματιστές.

Νίκος Παππάς και Κυβέρνηση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά την χθεσινή διάσκεψη για τη συγκρότηση του ΕΣΡ διότι μπορεί να μην υπήρξε συναίνεση, ωστόσο, για πρώτη φορά υπήρχε ευρεία πλειοψηφία.

Ο Υπουργός Επικρατείας μετά το πέρας της Διάσκεψης τόνισε πως «τα κόμματα του ‘‘ναι’’ στη σημερινή διάσκεψη προέδρων είναι αυτά που ψήφισαν όλα ή πολλά από τα άρθρα του ν.4339», ενώ το Μαξίμου υπογράμμισε με την σειρά του πως «για πρώτη φορά, σήμερα, μετά από πέντε συνεδριάσεις, διαμορφώθηκε, στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ευρεία πλειοψηφία, πολύ κοντά στην συνταγματικά απαιτούμενη των 4/5».

Τέλος, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως «διαμορφώνονται, έτσι, ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση. Η νέα αυτή πραγματικότητα υποχρεώνει την ηγεσία της Ν.Δ., να μετακινηθεί, επιτέλους, στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, από την ανοιχτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης».

The post Την Πέμπτη νέα Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση ΕΣΡ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα