Την ερχόμενη εβδομάδα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ

11:10 13/10/2016 - Πηγή: iPop

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ έπειτα από πρωτοβουλία του Νίκου Βούτση. Πιθανές μέρες για την διάσκεψη είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε:

Υπάρχει μία αναγκαιότητα. Καθώς κλείνει με τον ένα ή τον άλλο

τρόπο ο κύκλος για τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα, και περιμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ, θα πρέπει με ταχείς ρυθμούς να ενισχυθεί ο ρόλος του ΕΣΡ και να ξεκινήσει η διαδικασία για τα άλλα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση στη συνεδρίαση δεν θα υπάρχει προπαρασκευαστική διαδικασία, ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στα πρόσωπα.

«Θα είναι για ψηφοφορία, δεν θα υπάρχει προπαρασκευαστική διαδικασία. Η πρόταση είχε κατατεθεί από πέρυσι, αλλά μπορεί να γίνουν αλλαγές στα πρόσωπα. Προφανώς θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και με βάση την ωρίμανση. Δεν ξέρουμε αν οι ίδιοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι. Θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις και ελπίζω σε ευτυχή κατάληξη».

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ακόμα στις δηλώσεις του ότι «θα υπάρξει προικοδότηση του ΕΣΡ ώστε να λειτουργήσει στα πρότυπα της γαλλικής αρχής. Δεν γίνεται με τα ψέματα να κάνουμε ανεξάρτητες αρχές».

Θυμίζουμε πως τον Ιανουάριο του 2016 είχε απορριφθεί η πρόταση του Νίκου Βούτση για την συγκρότηση του ΕΣΡ. ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Χρυσή Αυγή είχαν καταψηφίσει την πρόταση, ενώ ΚΚΕ και Ποτάμι είχαν δηλώσει παρών. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είχαν υποστηρίξει την πρόταση.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Την ερχόμενη εβδομάδα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα