Τι θα γίνει τελικά με το ασφαλιστικό; Σε τι θα συγκρουστούν Κυβέρνηση- δανειστές;

08:32 31/12/2015 - Πηγή: iPop

Αφού πήρε και την έγκρισή του Έλληνα Πρωθυπουργού, το ασφαλιστικό κατατίθεται τη Δευτέρα στους δανειστές, με την Κυβέρνηση να ψάχνει να βρει λύσεις για τις συγκρούσεις που θα έρθουν.

Τι περιλαμβάνει ο φάκελος με το ασφαλιστικό;

Στην πρόταση αναφέρεται πως δε θα γίνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις αλλά και στις επικουρικές που είναι πάνω από 170 ευρώ.

Αξίζει να τονιστεί πως ως αντιστάθμισμα προτείνεται η αύξηση κατά 1% των εργοδοτικών εισφορών αλλά και κατά 0,5% των εισφορών των εργαζομένων.

Παράλληλα αξίζει να τονιστεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που ετοιμάζει

η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό έχει δύο σκέλη: τη μείωση συντάξεων και αύξηση εσόδων.

Προκειμένου να βρεθεί μια μέση λύση, η πρόταση της Κυβέρνησης στους δανειστές πιθανότατα θα περιλαμβάνει 50% μείωση στις συντάξεις και 50% αύξηση των εσόδων.

Ενώ οι μειώσεις θα αφορούν κυρίως εφάπαξ, επικουρικές και μερίσματα, δεν αποκλείεται να γίνουν και μερικές περικοπές σε συντάξεις άνω των 2.500 ευρώ.

Πού θα διαφωνήσουν Κυβέρνηση- δανειστές;

Μπορεί να υπάρχουν διαβεβαιώσεις διά στόματος Τσίπρα πως δεν θα πειραχτούν κύριες συντάξεις και επικουρικές κάτω των 170 ευρώ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι δανειστές θα το δεχτούν έτσι απλά.

Οι δανειστές, και ειδικά το ΔΝΤ, επιμένουν στην μείωση όλων των συντάξεων και δεν αναμένεται να υποχωρήσουν εύκολα.

Εκτός αυτού, διαφωνούν με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, με την Κυβέρνηση να έχει προσανατολιστεί στην επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές ως αντιστάθμισμα, εάν υπάρξει και πάλι διαφωνία, όντας όμως αβέβαιο αν αυτό θα βρει σύμφωνους τους εταίρους.

The post Τι θα γίνει τελικά με το ασφαλιστικό; Σε τι θα συγκρουστούν Κυβέρνηση- δανειστές; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα