Παγωμένη παραμονή- Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

07:12 31/12/2015 - Πηγή: iPop

Παγωμένη παραμονή με το κρύο να φθάνει στο αποκορύφωμά του σήμερα, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας θα χιονίσει.

Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά είναι: πεδινά της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και στα βόρεια και χιονόνερο ή χιόνι στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί με ένταση 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0

έως 5 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν αρχικά νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ενώ βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί με ένταση 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Κεντρικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα ωστόσο θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί με ένταση 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου. Σταδιακά ωστόσο αναμένεται να βελτιωθεί ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5-6 μποφόρ και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο ωστόσο ο υδράργυρος θα είναι 3 με 4 βαθμούς πιο χαμηλά.

Στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές. Μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων αναμένεται στη Θεσσαλία, την Εύβοια και στα ορεινά – ημιορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί έντασης 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά και στα νότια 7-8 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και από το απόγευμα θα σημειωθούν αντίστοιχα στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί έντασης 6-7 μποφόρ και τοπικά θα φτάνουν στα 8 με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα υπάρξουν και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έντασης 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα θα φτάνουν τα 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

The post Παγωμένη παραμονή- Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα