Τι συμβαίνει όταν ο σκύλος σου έχει λόξυγγα;

11:31 24/11/2014 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές ο σκύλος σου κάνει ασυνήθιστους ήχους. Ναι, μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά και ο σκύλος σου έχει λόξυγγα, όπως ακριβώς έχεις και εσύ. Για εσένα ξέρουμε! Παίρνεις αμέσως τηλέφωνο την γιαγιά σου να σε ξεματιάσει και αρχίζεις να ψάχνεις ποιος μπορεί να μιλάει για εσένα. Για το σκύλο σου, όμως, δεν ισχύει το ίδιο! Υπάρχουν πιο επιστημονικές εξηγήσεις, εμείς τις βρήκαμε και σου τις παρουσιάζουμε.

Γιατί ο σκύλος
σου έχει λόξυγκα;

Ο λόξυγγας ενός σκύλου τις περισσότερες φορές αποτελεί ακούσιες συσπάσεις του διαφράγματος και αποτελεί μια φυσική ανακούφιση για τον σκυλάκο σου. Συνήθως λόξυγγαέχουν τα κουτάβια ή τα πολύ λαίμαργα σκυλιά… (ακούς Μιζού για εσένα λένε οι γιατροί πάλι).

Την ώρα, λοιπόν, που ένα λαίμαργο σκυλί πίνει γρήγορα νερό ή καταπίνει μεγάλη ποσότητα φαγητού μεγάλη ποσότητα περιττού αέρα εισχωρεί στο στομάχι και απελευθερώνεται με τη μορφή λόξυγγα.

Βέβαια, ο σκύλος σου έχει λόξυγγα και στις περιόδους που βιώνει έντονο στρες και άγχος ή ακόμα και όταν είναι πολύ χαρούμενος και στην προσπάθεια του να εκδηλώσει την χαρά δεν μπορεί να εισπνεύσει και να εκπνεύσει σωστά.

Προσοχή!

Αν δεις ότι ο σκύλος σου έχει πολύ συχνά λόξυγγα καλό θα ήταν να κάνετε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο του.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.
Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Τι συμβαίνει όταν ο σκύλος σου έχει λόξυγγα; appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
λοξυγγας σκυλος, σκύλος λόξυγγας
Τυχαία Θέματα