Τι συμφώνησαν Δανία, Σουηδία, Γερμανία στην σημερινή έκτακτη συνάντηση για την Σένγκεν;

20:09 6/1/2016 - Πηγή: iPop

Έκτακτη συνάντηση είχαν σήμερα, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, έπειτα από πρωτοβουλία του Δ. Αβραμόπουλου, η Δανία, η Σουηδία και η Γερμανία σχετικά με την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα της Δανίας και το μέλλον της Σένγκεν.

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως «Συμφωνήσαμε όλοι ότι η συνθήκη Σένγκεν πρέπει να περιφρουρηθεί τόσο για τους πολίτες όσο και για την οικονομία».

Κατά τη συνεδρίασε των τριών χωρών με την συμμετοχή

του Έλληνα Επιτρόπου, συζητήθηκαν θέματα όπως η επαναφορά ελέγχων στα σύνορα της Δανίας αλλά και η απόφαση της Σουηδίας να ελέγχει τις ταυτότητες στους επιβάτες των πλοίων, των τρένων και των λεωφορείων που έρχονται από την Δανία.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι «τα έκτακτα αυτά μέτρα συμφωνήθηκε να παραμείνουν στο ελάχιστο επίπεδο και να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό στην ομαλότητα. Η εισροή των προσφύγων πρέπει ωστόσο να μειωθεί. Η μόνη λύση είναι ευρωπαϊκή. Καλώ και τα 28 κράτη-μέλη και τους εταίρους εκτός ΕΕ να προστατεύσουν τα σύνορα, να σεβαστούν τους κανόνες και να διασφαλίσουν το μηχανισμό μετεγκατάστασης, σε πνεύμα συνεργασίας».

Η Υπουργός Μετανάστευσης της Δανίας τόνισε πως η χώρα «δεν επιθυμεί να είναι ο τελικός προορισμός για χιλιάδες και χιλιάδες μετανάστες», γι’ αυτό και δεν αποκλείεται η υιοθέτηση έξτρα μέτρων.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης της Σουηδίας από την πλευρά του, υπογράμμισε πως « δεχόμαστε περισσότερους πρόσφυγες σε σχέση με τους κατοίκους μας. Η Σουηδία έχει κάνει και κάνει ό,τι μπορεί, δεν μπορεί όμως να κάνει τα πάντα. Είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με κοινή ευθύνη από όλους και να λειτουργήσει το σύστημα μετεγκατάστασης».

Η γερμανική πλευρά υποστήριξε ότι «το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι ότι δεν υπάρχει λειτουργικό σύστημα ελέγχου των συνόρων ειδικά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα».

The post Τι συμφώνησαν Δανία, Σουηδία, Γερμανία στην σημερινή έκτακτη συνάντηση για την Σένγκεν; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα