Τι προκάλεσε την πυρκαγιά στο κάστρο του Windsor το 1992; Η αληθινή ιστορία που αποκαλύπτει το «The Crown»

18:41 11/11/2022 - Πηγή: iPop

Στην 5η σεζόν του «The Crown», τα πράγματα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, παίρνουν φωτιά! Με φόντο τη δεκαετία του ’90, η σεζόν παρακολουθεί τα πολλαπλά σκάνδαλα που πλήττουν τη βασιλική οικογένεια, μαζί και την καταστροφική πυρκαγιά στο κάστρο του Windsor.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ονόμασε το 1992 «annus horribilius» που στα λατινικά σημαίνει «τρομερή χρονιά», λόγω των τραγικών εξελίξεων στο παλάτι, συμπεριλαμβανομένης της διάλυσης τριών από τους γάμους των παιδιών της (μεταξύ αυτών και του Πρίγκιπα

Καρόλου και της Πριγκίπισσας Diana) και την πυρκαγιά στο Windsor. Η φωτιά είχε ως αποτέλεσμα μόνο το 1/5 της βασιλικής κατοικίας να παραμείνει σε καλή κατάσταση.

«Ήταν μια κακή στιγμή για τη βασίλισσα», αποκάλυψε η Kristen Meinzer, βασιλική παρατηρήτρια και συμπαρουσιάστρια του podcast «Newsweek Royal Report».

«Ήταν ένα από τα γεγονότα που στιγμάτισαν την βασιλική οικογένεια, μαζί με το διαζύγιο των δύο μεγαλύτερων παιδιών της και με όλα τα σκάνδαλα που έβλεπαν τα φώτα της δημοσιότητας», είπε η Meinzer.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Crown (@thecrownnetflix)

Tampongate: Η πραγματική ιστορία πίσω από το ερωτικό τηλεφώνημα Καμίλας – Καρόλου. Πώς παρουσιάζεται στο The Crown;

Το παλαιότερο και μεγαλύτερο κατοικήσιμο κάστρο στον κόσμο, το κάστρο του Windsor χρησίμευε ως κατοικία για τις σύντομες αποδράσεις του Σαββατοκύριακου για τη βασίλισσα μέχρι τον θάνατό της στις 8 Σεπτεμβρίου 2022. Ήταν επίσης το σπίτι που έζησαν άλλοι 40 μονάρχες. Μπορεί να σου ακούγεται ακραίος ο αριθμός, αλλά εάν σκεφτείς ότι ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα, ξαφνικά όλα μοιάζουν απολύτως φυσιολογικά.

Ενώ η βασίλισσα δεν βρισκόταν στην κατοικία όταν ξεκίνησε η φωτιά, ο πρίγκιπας Andrew ήταν εκεί μαζί με το προσωπικό του κάστρου και τους στρατιώτες. Όλοι διέφυγαν χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά η καταστροφή στο Κάστρο του Windsor ήταν σημαντική.

Προκαλώντας ζημιές αξίας εκατομμυρίων λιρών στη δομή 1000 ετών, η πυρκαγιά φέρεται ότι ξεκίνησε σε ένα παρεκκλήσι πριν εξαπλωθεί αμέσως και στο υπόλοιπο παλάτι.

The Crown: Ποια είναι η γυναίκα με την οποία ο πρίγκιπας Φίλιππος ήρθε κοντά και πώς παρουσιάζεται από την δημοφιλή σειρά;

Τι προκάλεσε τη φωτιά στο κάστρο του Windsor;

Λίγο πριν το μεσημέρι, ξέσπασε φωτιά στο ιδιωτικό παρεκκλήσι της Βασίλισσας Βικτώριας στο παλάτι του Windsor στις 20 Νοεμβρίου 1992. Μέσα σε λίγα λεπτά η φωτιά εξαπλώθηκε.

Οι φλόγες κινήθηκαν κατά μήκος της βορειοανατολικής πτέρυγας του κάστρου και κατέστη αδύνατο να περιοριστούν, καταστρέφοντας τις κοντινές αίθουσες δεξιώσεων στο κάστρο και την Αίθουσα του Αγίου Γεωργίου, έναν μεσαιωνικό χώρο δεξιώσεων.

Χρειάστηκαν επτά πυροσβεστικά, 225 πυροσβέστες και περισσότερες από 15 ώρες για να σβήσουν τελικά οι φλόγες.

«Diana: Her True Story – In Her Own Words»: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το βιβλίο για τη ζωή της πριγκίπισσας Diana που βλέπουμε στο The Crown

Αρχικά, η αιτία της πυρκαγιάς αποδόθηκε σε εργάτες που έκαναν αναστήλωση στο παρεκκλήσι. Ωστόσο, περαιτέρω διερεύνηση οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η πραγματική αιτία ήταν μια κουρτίνα που κρέμονταν πολύ κοντά σε έναν προβολέα, ο οποίος ξεκίνησε να πετάει σπίθες.

Το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με πληροφορίες, 115 δωμάτια στο κάστρο καταστράφηκαν. Ανάμεσά τους ήταν εννέα State Rooms, σύμφωνα με το Royal Collection Trust.

Το κάστρο, ωστόσο, επισκευάστηκε και είναι σαν καινούριο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι προκάλεσε την πυρκαγιά στο κάστρο του Windsor το 1992; Η αληθινή ιστορία που αποκαλύπτει το «The Crown» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα