Είσαι single ή μόνη; Πριν απαντήσεις, διάβασε γιατί δεν έχει να κάνει (απαραίτητα) με το relationship status σου!

16:20 11/11/2022 - Πηγή: iPop

Είσαι single ή μόνη; Μήπως δεν το είχες σκεφτεί και πολύ διεξοδικά μέχρι να σου κάνω την συγκεκριμένη ερώτηση; Μην αγχώνεσαι! Καλύτερα να ξεκινήσεις να κάνεις την εσωτερική σου αναζήτηση τώρα, παρά ποτέ! Ποιες είναι οι διαφορές, άραγε, και πώς μπορείς να καταλάβεις πραγματικά τι συμβαίνει μέσα σου;

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές αυτά τα δύο συγχέονται. Είσαι single ή νιώθεις μοναξιά; Νομίζω πως ήρθε η ώρα να το ανακαλύψουμε μαζί και να μάθουμε πώς να αγαπάμε

τον εαυτό μας!

Κυνηγώντας τον Mr. Τέλειο ή Single από επιλογή;

Single ή μόνη; Πώς θα απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση;1. Στους μοναχικούς ανθρώπους δεν αρέσει να είναι singles

Αυτή είναι η πιο προφανής διαφορά ανάμεσα στο να είσαι μόνος και στο να είσαι single. Οι μοναχικοί άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση της σχέσης τους, η οποία μπορεί να είναι και ανύπαρκτη, και θέλουν να την αλλάξουν. Ίσως είναι ελεύθεροι και τους λείπει η οικειότητα του να τους περιμένει κάποιος να γυρίσουν σπίτι. Ίσως είναι σε μια σχέση και νιώθουν συναισθηματικά αποκομμένοι από τον σύντροφό τους.

Το να είσαι μοναχικός είναι μια κατάσταση που υπάρχει στον νου σου. Μπορείς να νιώθεις μοναξιά ακόμα κι όταν περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους. Εάν αισθάνεσαι συχνά απομονωμένη ή δυστυχισμένη, μπορείς να ξεπεράσεις την μοναξιά σου απευθυνόμενη σε έναν ειδικό, ο οποίος θα σε συμβουλεύσει, θα σε κατευθύνει και θα σε βοηθήσει.

2. Οι singles ξέρουν πώς να απολαμβάνουν τον χρόνο τους

Το να είσαι μόνος δεν είναι κάποιο συναίσθημα, δεν είναι πρόβλημα και σίγουρα δεν είναι κάποιου είδους ασθένεια. Απλά είσαι μόνος. Οι άνθρωποι που τα έχουν καλά με τον εαυτό τους δεν αισθάνονται περίεργα ή άβολα επειδή είναι μόνοι τους. Στην πραγματικότητα, εκείνος ο χρόνος με τον εαυτό τους είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας.

Μερικοί singles ανυπομονούν για εκείνες τις ήσυχες στιγμές που μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της ζωής και να αφιερώσουν χρόνο για τον εαυτό τους. Όταν είσαι μόνη, μπορείς να εστιάσεις στις ανάγκες σου, να βελτιώσεις και να εξελίξεις τον εαυτό σου.

3. Η μοναξιά μπορεί να ρουφήξει την ενέργεια ενός ανθρώπου

Τα αισθήματα μοναξιάς μπορεί να φθείρουν ένα άτομο με την πάροδο του χρόνου. Είναι σαν να κουβαλάς ένα βάρος μαζί σου. Οι μοναχικοί που είναι και singles τείνουν να εστιάζουν στο μοναδικό πράγμα που τους λείπει (στη σχέση) αντί να εστιάζουν σε όλα όσα έχουν. Συχνά παλεύουν με ανασφάλειες και φόβους ότι δεν είναι αρκετοί, γεγονός που μπορεί να τους εξαντλήσει.

Single Shaming: Όταν δεν σου πέφτει λόγος καλό είναι να σωπαίνεις!

4. Μερικοί άνθρωποι ανακτούν την ενέργειά τους αφού περνούν χρόνο με τον εαυτό τους

Μερικοί single άνθρωποι περνώντας ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό τους, βλέποντας Netflix, διαβάζοντας ένα βιβλίο, λύνοντας ένα σταυρόλεξο ή απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους χόμπι, θεωρούν πως αυτό είναι το μυστικό που τους βοηθά να ανακτήσουν την απαραίτητη ενέργεια.

Pexels5. Οι μοναχικοί singles δεν μπορούν να σταματήσουν να σκέφτονται την επόμενη σχέση

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που πηδούν από σχέση σε σχέση, χωρίς να μπορούν να περάσουν χρόνο μόνοι τους, με τον εαυτό τους. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, είναι λίγο προβληματικό…

Οι μοναχικοί άνθρωποι κάνουν αποστολή της ζωής τους να αποκτήσουν σύντροφο. Περνούν ώρες ατελείωτες στα datting apps και σκέφτονται συνεχώς πού και πότε θα γνωρίσουν κάποιον. 

6. Το να είσαι μόνος σημαίνει να νιώθεις ελεύθερος

Οι singles που είναι καλά με τον εαυτό τους, δεν περνούν κάθε λεπτό της ημέρας σκεπτόμενοι πώς θα πάρουν επιβεβαίωση. Σκέφτονται άλλα πράγματα, πιο καθημερινά, όπως τι θα φάνε για δείπνο, με ποιους φίλους θα αράξουν, ποιο θα είναι το επόμενό τους ταξίδι. Με λίγα λόγια, επικεντρώνονται σε πράγματα που θέλουν από τη ζωή.

Το να είσαι μόνος σημαίνει ότι μπορείς να δώσεις προτεραιότητα στον εαυτό σου και να επικεντρωθείς στους στόχους της καριέρας ή της ζωής σου. Η ευτυχία σου δεν χρειάζεται να εξαρτάται από κανέναν άλλο εκτός από εσένα. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς συνεχώς να βρεις κάποιον να σε ολοκληρώνει— είσαι ήδη ολοκληρωμένη και μόνη σου.

Σταμάτα να νιώθεις ενοχές επειδή είσαι single! Είναι επιλογή και πράξη αγάπης προς τον εαυτό σου- Η θετική πλευρά που πρέπει να δεις

Καταλαβαίνω πως εάν χώρισες πρόσφατα, χρειάζεσαι χρόνο για να νιώσεις καλά με τη νέα κατάσταση. Πίστεψέ με, όμως, μπορείς να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου. Μπορείς να αντιμετωπίσεις την μοναξιά σου, αρκεί να θυμάσαι να αγαπάς τον εαυτό σου, να του αφιερώνεις χρόνο και αυτή τη φορά προσπάθησε να νιώσεις ελεύθερη και χαρούμενη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είσαι single ή μόνη; Πριν απαντήσεις, διάβασε γιατί δεν έχει να κάνει (απαραίτητα) με το relationship status σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα