Τι να κάνεις με τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν

08:30 20/4/2014 - Πηγή: iPop

Είναι δεδομένο ότι θα σου μείνουν πάρα πολλά κόκκινα αυγά μετά την Κυριακή του Πάσχα. Αλλά και πάλι πόσα αυγά να φας μέσα σε λίγες μέρες μέχρι να χαλάσουν και τελικά να τα πετάξεις! Ρωτήσαμε και μάθαμε τι να κάνεις με τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν!

Πέρα από τα κλασικά, να βάλεις δηλαδή ολόκληρα αυγά σε ρολό κιμά ή να τα σερβίρεις μόνα τους με αλάτι και πιπέρι ή μέσα σε σάντουιτς ή σε πίτες και τάρτες όπως κάνουν οι Ιταλοί μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα!

Αποθήκευσε

τα για μήνες: Καθάρισε τα αυγά, ανακάτεψε λάδι και ξύδι, και βάλε τα μέσα σ’ ένα μεγάλο βάζο μαζί με το μείγμα. Αν θέλεις, μπορείς να βάλεις και μυρωδικά μέσα στο βάζο. Άφησέ το στο ψυγείο για 48 ώρες. Μετά σούρωσε τα αυγά και ξαναβάλτα μέσα στο βάζο το οποίο θα έχεις γεμίσει με λάδι. Βάλε το στο ψυγείο και θα διατηρηθούν για μήνες!

Κροκέτες: Τα αλέθεις και τα ανακατεύεις με μπεσαμέλ. Τα αφήνεις 3-4 ώρες στο ψυγείο και τα πλάθεις σαν κεφτεδάκια. Τα ρίχνεις σε καυτό λάδι και τα τηγανίζεις.

Πικάντικη σαλάτα με αυγά: Ψιλόκοψε τα αυγά, βάλτα σε ένα μεγάλο μπολ με 1 φλιτζάνι μαγιονέζα, 1 κσ καυτερή μουστάρδα, 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα και 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Γεμιστά αυγά: Κόψε στη μέση τα αυγά, βγάλε προσεκτικά τους κρόκους και άφησέ τα στην άκρη. Σ ένα μπολ βάλε τους κρόκους των αυγών, 3 κσ μαγιονέζα, 1 κγ σκόνη μουστάρδα, και 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι. Ανακάτεψε το μείγμα και γέμισε μ ένα κουταλάκι τα ασπράδια των αυγών!

The post Τι να κάνεις με τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα