Τι να φας για να καταπολεμήσεις την ημικρανία

17:31 22/4/2014 - Πηγή: iPop

Έχουμε πει δεκάδες φορές ότι πολλά προβλήματα στην υγεία μας μπορούν να ξεπεραστούν με τη βοήθεια διαφόρων τροφών και βοτάνων! Και ερχόμαστε τώρα στο θέμα, πονάει το κεφάλι σου; Μάθε τι να φας για να καταπολεμήσεις την ημικρανία και να αφήσεις κάτω τα παυσίπονα!

Λιπαρά ψάρια

Σαρδέλες, ρέγγα και πέστροφα είναι γνωστό πως μειώνει την ένταση αλλά και τη συχνότητα εμφάνισης των ημικρανιών. Έρευνες δείχνουν πως τα λιπαρά ψάρια, πλούσια σε ωμέγα-3 μπορούν να μειώσουν την παραγωγή των χημικών ουσιών στο σώμα που προκαλούν τις ημικρανίες.

Φάε μια μερίδα λιπαρών ψαριών 2-3 φορές την εβδομάδα και θα δεις διαφορά!

Τζίντζερ

Το τζίντζερ έχει μια μακρά ιστορία για την ανακούφιση του πόνου που σχετίζεται με τις ημικρανίες. Λειτουργεί ως αντι-φλεγμονώδες και βοηθά τη θεραπεία της ναυτίας που συχνά συνοδεύουν τις ημικρανίες. Η έρευνα δείχνει πως το τζίντζερ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των προβλημάτων πέψης.

Quinoa

Το quinoa είναι ένα πολύ γνωστό superfood γεμάτo με πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, χαλκό και μαγνήσιο. Βοηθάει να χαλαρώσουν τα αιμοφόρα αγγεία και να μειωθεί η συχνότητα των ημικρανιών. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με την υψηλή πίεση του αίματος, μειώνοντας τον κίνδυνο των καρδιακών προσβολών.

The post Τι να φας για να καταπολεμήσεις την ημικρανία appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα