Τι λένε οι πρώτες σου αναμνήσεις για εσένα;

13:53 24/4/2016 - Πηγή: iPop

Αν σου ζητούσαμε να μας πεις την ιστορία της ζωής σου, πιθανότατα θα ξεκινούσες την αφήγηση από τις πρώτες σου αναμνήσεις. Κι αν εσένα οι πρώτες σου αναμνήσεις σου φαίνονται λίγο ανούσιες, οι ψυχολόγοι δεν συμφωνούν και υποστηρίζουν ότι απ’ αυτές εξαρτώνται πολλά σημερινά γνωρίσματα του χαρακτήρα σου και της πορείας σου στην συνέχεια της ζωής σου.

Οι νευροεπιστήμονες υποστηρίζουν ακόμα ότι οι μνήμες καταγράφονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο μοτίβο της νευρωνικής δραστηριότητας.

Αυτό συνεπώς

σημαίνει πως οι πρώτες σου αλλά και νεότερες αναμνήσεις ξυπνάνε και πάλι στο μυαλό σου μόλις κάποιο άλλο γεγονός προκαλέσει την ίδια νευρωνική δραστηριότητα.

Εάν, για παράδειγμα, όταν ήσουν μικρός είχε γίνει κάποιο άσχημο περιστατικό ενώ βρισκόσουν σε κυλιόμενες σκάλες, μπορεί να μην θυμηθείς το γεγονός σε ανεξάρτητες στιγμές, αλλά να σου ξυπνήσει όταν βρεθείς σε κυλιόμενες σκάλες ή όταν δεις μια αντίστοιχη σκηνή να συμβαίνει σε κάποιον άλλον ή σε μια ταινία.

Όσον αφορά το πώς σε επηρεάζει μια τέτοια ανάμνηση, εξαρτάται από το πώς την έχει καταγράψει το μυαλό σου.

Εάν επρόκειτο για κάποια τραυματική εμπειρία, τότε πιθανώς να σου έχει δημιουργήσει κάποιο φόβο που, ωστόσο, δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς από πού προέρχεται.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι τυχαίο που από τα παιδικά σου χρόνια δεν θυμάσαι τα πάντα, αλλά πολύ συγκεκριμένα γεγονότα. Αυτά που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη σου, είναι και αυτά που σε καθορίζουν!

The post Τι λένε οι πρώτες σου αναμνήσεις για εσένα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα