Τι είναι το wall cloud που εντοπίζεται πάνω απ’ την Αττική;

16:21 31/10/2019 - Πηγή: iPop

Τι είναι το wall cloud που εντοπίζεται πάνω απ’ την Αττική; Τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία και οι δρόμοι με το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, για το τι είναι το wall cloud αυτό το βαρύ μαύρο σύννεφο είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών, προκαλώντας έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα που οδηγεί σε πολύ ισχυρές βροχές, ακόμη και σε χαλάζι, καθώς και σε έντονους κεραυνούς.

Ενώ το μέτωπο καταιγίδας

απ’ τα δυτικά του νομού είναι ακόμα σε εξέλιξη, τις επόμενες ώρες αναμένεται ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων, αφού ο βοριάς από τα ανατολικά τμήματα θα κάνει πιο ευσταθή την ατμόσφαιρα.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αθήνα, η πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για 16 απεγκλωβισμούς και 5 απαντλήσεις υδάτων.

Προβλήματα λειτουργίας παρατηρήθηκαν επίσης στα φανάρια στην περιοχή του Συντάγματος και στα Ιλίσια.

Κυκλοφοριακά προβλήματα εντοπίζονται στους εξής δρόμους:Βασ. Σοφίας – η κάθοδος (αυξημένη κίνηση)Πανεπιστημίου (είναι κλειστή)Σταδίου (είναι κλειστή)Βασ. Αμαλίας (κλειστή προς Σύνταγμα)Λ. Κηφισού – από παραλιακή έως Αθηνών (αυξημένη κίνηση)Αθηνών – Λαμίας – κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών – είσοδος (αυξημένη κίνηση)Αθηνών – Λαμίας – Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη – έξοδος (αυξημένη κίνηση)Βασ. Κωνσταντίνου (αυξημένη κίνηση)

Την ίδια ώρα, στον Άγιο Ιερόθεο πλημμύρισαν οι δρόμοι με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν οι οδηγοί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία τους.

Στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια σημειώθηκε μπλακ άουτ.

Βροχές σημειώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και καταιγίδες εκδηλώνονται στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Για το υπόλοιπο της Πέμπτης, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Photo: Ιωάννα Γκόλια

Το άρθρο Τι είναι το wall cloud που εντοπίζεται πάνω απ’ την Αττική; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα