Τι είναι το “SOS Alert” της Google και γιατί ενεργοποιήθηκε;

12:22 2/2/2020 - Πηγή: iPop

To SOS Alert της Google ενεργοποιήθηκε για τον κοροναϊό, που αποτελεί πλέον παγκόσμια απειλή σύμφωνα και με τον ΠΟΥ. Τι είναι, όμως, και πώς λειτουργεί;

Κάθε φορά που συμβαίνει μια τραγωδία παγκοσμίως, υπάρχουν και άνθρωποι στο Internet που σπεύδουν να την εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο. Και το SOS Alert της Google ενεργοποιήθηκε για να το αποτρέψει τα fake

news που κυκλοφορούν.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Παγκόσμια Οργανισμό Υγείας, ανακοίνωσε το νέο χαρακτηριστικό ώστε να μειώσουν τη διάδοση της παραπληροφόρησης αλλά και να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σε όσους έχουν ανάγκη.

«Σήμερα ξεκινήσαμε ένα SOS Alert για να καταστήσουμε εύκολα διαθέσιμους όλους τους πόρους για τον κοροναϊό», έγραψε η ομάδα επικοινωνίας της εταιρείας, προσθέτοντας πως οι χρήστες που αναζητούν σχετικές πληροφορίες στη Google θα βρουν στην κορυφή της αναζήτησης  συμβουλές ασφαλείας, πληροφορίες, πόρους και ενημερώσεις απ’ την ΠΟΥ μέσω Twitter.

Today we launched an SOS Alert w/ @WHO, to make resources about #coronavirus easily accessible. When people search for related info on @Google, they’ll find the alert atop results page w/ direct access to safety tips, info, resources & Twitter updates from WHO.

Google Communications (@Google_Comms) January 30, 2020

Όταν ψάχνουν οι χρήστες πληροφορίες για τον κοροναϊό, θα εμφανίζεται μια ειδοποίηση “SOS Alert” στο πάνω μέρος της σελίδας.

Τι είναι οι Ειδοποιήσεις SOS;

Σκοπός των Ειδοποιήσεων SOS είναι να διευκολύνουν την πρόσβαση σε πληροφορίες έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια μιας φυσικής καταστροφής ή μιας κρίσης που προκλήθηκε από ανθρώπους. Συλλέγουμε σχετικό και αξιόπιστο περιεχόμενο από τον ιστό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα προϊόντα Google και, έπειτα, επισημαίνουμε αυτό το περιεχόμενο σε προϊόντα Google, όπως είναι η Αναζήτηση και οι Χάρτες. Ανάλογα με τη φύση της κρίσης και την τοποθεσία σας, θα λαμβάνετε ενημερώσεις από τοπικές, εθνικές ή διεθνείς αρχές.

Αυτές οι ενημερώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν αριθμούς τηλεφώνου και ιστοτόπους έκτακτης ανάγκης, χάρτες, μεταφράσεις χρήσιμων φράσεων, δυνατότητες δωρεάς και άλλα.

Πότε αναμένεται το εμβόλιο για τον κοροναϊό;

Πώς αποφασίζει η Google πότε θα εμφανίσει μια Ειδοποίηση SOS;

Λαμβάνουμε υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως η δυνατότητα σύνδεσης στο internet στην πληγείσα περιοχή και η διαθεσιμότητα επίσημου περιεχομένου από κυβερνήσεις και άλλους αξιόπιστους οργανισμούς. Συνήθως, οι Ειδοποιήσεις SOS είναι διαθέσιμες στις κύριες γλώσσες της πληγείσας περιοχής, καθώς και στα Αγγλικά.

Παρόλο που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα εμφανίζονται Ειδοποιήσεις SOS σε κάθε μεγάλη κρίση, σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη διάθεσή τους μελλοντικά. Αν έχετε κάποιες προτάσεις για τη βελτίωση της υπηρεσίας, πατήστε στον σύνδεσμο Σχόλια. Θα θέλαμε πολύ να συνεισφέρετε στην προσπάθειά μας.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια αντίδραση απέναντι στον κοροναϊό

Photo: Pexels

Το άρθρο Τι είναι το “SOS Alert” της Google και γιατί ενεργοποιήθηκε; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα