Τι είναι η partner yoga και γιατί πρέπει να την βάλεις στη ζωή σου;

11:33 24/11/2020 - Πηγή: iPop

Για την yoga έχουμε ξαναμιλήσει πολλές φορές, αλλά για την yoga σε ζευγάρια όχι και τόσο. Ξέρεις τι είναι η partner yoga και γιατί αξίζει να την δοκιμάσεις με τον σύντροφό σου ή τους φίλους σου;

Η yoga από μόνη της είναι ένας υπέροχος τρόπος εκγύμνασης του σώματος και χαλάρωσης του μυαλού. Τα οφέλη της yoga είναι πάρα πολλά τόσο

για το σώμα όσο και για το πνεύμα σου και αν την κάνεις με κάποιον ακόμα τα οφέλη αυτά αυξάνονται κατά πολύ.

Τι είναι η partner yoga;

Η partner yoga είναι η λεγόμενη yoga σε ζευγάρια και μπορείς να την κάνεις μ’ ένα ακόμα άτομο, φίλο, συγγενή, συνεργάτη, σύντροφο, όποιον θες. Στόχος είναι η ένωση αυτών των δύο ανθρώπων, αφού σας φέρνει πιο κοντά μέσω της κίνησης, του αγγίγματος και της συνεργασίας. Οι μύες σου μπορούν να χαλαρώσουν και να τεντωθούν ενώ η αντίσταση του συντρόφου στη yoga βοηθά τα άκρα σου να παραμείνουν στη στάση που κάνεις. Λόγω της βοήθειας του συνεργάτη, θα μπορέσεις να δοκιμάσεις νέες πόζες και να έρθεις πιο κοντά στη βασική αρχή της yoga που είναι η ένωση και η σύνδεση. Η συνεργασία οδηγεί σε δεσμούς και δοκιμάζει την ικανότητά σου να εμπιστεύεσαι, αφού όλα ξεκινούν από εκεί.

Pexels Γιατί να ξεκινήσεις partner yoga;

Αν έχεις κάνει partner yoga, ίσως στην αρχή να έχεις νιώσει λίγο αμήχανα, όμως υπάρχουν πολλά οφέλη και πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις yoga σε ζευγάρια.

Χάρη σε αυτή την δραστηριότητα, μπορείς να κάνεις ασυνήθιστες πόζες με το σώμα σου λόγω της βοήθειας που έχεις από τον παρτενέρ σου και θα ξεπεράσεις τα όριά σου. Επιπλέον, η παροχή και η λήψη βοήθειας τείνει να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο σύντροφός σου σε όλο αυτό, θα έρθεις πιο κοντά του, αφού ασκείστε μαζί. Θα μάθεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα και να εμπιστεύεσαι τους άλλους.

Unsplash/ bruce mars

Δεν σου φτάνουν αυτά;

Η partner yoga:

Βελτιώνει την αυτογνωσία και την εμπιστοσύνη. Ενισχύει την αίσθηση της ισορροπίας. Σου μαθαίνει να αφήνεσαι, να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις τη στιγμή. Δημιουργεί κοινές στιγμές μ’ ένα άλλο άτομο. Σου διδάσκει να κρατάς πιο σωστές θέσεις σε κάθε άσκηση, γιατί σε βοηθά σε αυτό το ταίρι σου στις ασκήσεις. Αυξάνει την συγκέντρωσή σου, αλλά και την μυϊκή σου δύναμη. Σε κάνει να επικοινωνείς χωρίς λόγια. Σου δείχνει τι πάει να πει ένωση! Σε χαλαρώνει και σε διασκεδάζει.

Επιπλέον, αν κάνεις yoga με τον σύντροφό σου, θα έρθετε πιο κοντά και θα ανανεώσετε τη σχέση σας και τη σεξουαλική σας ζωή.

5 tips που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις yoga!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι είναι η partner yoga και γιατί πρέπει να την βάλεις στη ζωή σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα