Τι είναι η ώρα της Γης και γιατί σβήνουμε τα φώτα;

15:06 27/3/2021 - Πηγή: iPop

Η ώρα της Γης για το 2021 έφτασε και είναι σήμερα, Σάββατο 27/3 από τις 20:30 μέχρι τις 21:30. Η ετήσια παράδοση του κλεισίματος των ηλεκτρικών φώτων για μία ώρα ξεκίνησε από το World Wide Fund for Nature (WWF). Αρχικά ο στόχος ήταν να ενθαρρυνθούν άτομα, κοινότητες και επιχειρήσεις να σβήσουν όλα τα μη απαραίτητα φώτα για μια ολόκληρη ώρα.

Τι είναι η ώρα της Γης και γιατί σβήνουμε τα φώτα

Προκειμένου

να συμβολίσουμε τη δέσμευση του ανθρώπινου είδους με τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, τη Γη, η οργάνωση WWF είχε ξεκινήσει την ετήσια παράδοση του κλεισίματος των ηλεκτρικών φώτων για μία ώρα. Ο στόχος ήταν να ενθαρρυνθούν άτομα, κοινότητες και επιχειρήσεις να σβήσουν όλα τα μη απαραίτητα φώτα, φέτος άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα ανάψουν κεριά και θα γιορτάσουν την ενότητα.

Η πρώτη ώρα της Γης πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ το 2007. Η οργάνωση WWF είχε ενθαρρύνει 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα. Αυτό είχε γίνει για την υποστήριξη της δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής. Τα η ώρα της Γης έγινε παγκόσμιο γεγονός. Παγκόσμια εμβληματικά κτήρια σε όλο τον κόσμο όπως ο Πύργος του Άιφελ, το Μπιγκ Μπεν, η Όπερα του Σίδνεϊ, το Empire State Building έχουν επίσης σβήσει τα ηλεκτρικά φώτα κατά τη διάρκεια της ετήσιας ώρας της Γης. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κινήσεις για το περιβάλλον.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι είναι η ώρα της Γης και γιατί σβήνουμε τα φώτα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα