Γιατί το θέατρο είναι τόσο σημαντικό στις ζωές μας

12:53 27/3/2021 - Πηγή: iPop

Όλες οι μορφές δράσης είναι πολύ σημαντικές για την ψυχαγωγία μας και όχι μόνο. Είτε αυτό είναι ο κινηματογράφος, η τηλεόραση ή το θέατρο. Ωστόσο στο θέατρο έχουμε μία ιδιαίτερη αδυναμία καθώς είναι το πιο ζωντανό από όσα αναφέρθηκαν και είναι ικανό να σε γεμίσει με χιλιάδες συναισθήματα. Το θέατρο είναι τόσο σημαντικό όσο δε φαντάζεσαι για τη ζωή σου.

Γιατί το θέατρο
είναι τόσο σημαντικό για τις ζωές μας

Με την πανδημία αν είναι κάτι που έχει λείψει πιο πολύ από οτιδήποτε, αυτό είναι το θέατρο. Η τέχνη, η διαδικασία και τα αποτελέσματα μιας ζωντανής παράστασης είναι εξαιρετικά σημαντικά στον σημερινό κόσμο των κοινωνικών μέσων, της ψηφιακής τεχνολογίας και των οθονών. Το να είσαι πλήρως παρών με μια ομάδα απτών και ζωντανών ανθρώπων είναι σημαντικό για το ανθρώπινο πνεύμα.

Το θέατρο μπορεί να σε βοηθήσει να δεις μία διαφορετική οπτική από τη δική σου. Ως ακροατήριο μπορείς να δεις ζωές άλλων ανθρώπων να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια σου. Αυτό το συναίσθημα είναι κάτι το οποίο δε μπορείς να βιώσεις με τον ίδιο τρόπο βλέποντας μία ταινία ή μία σειρά στην τηλεόραση. Η ανθρώπινη σύνδεση που έχεις με τους ηθοποιούς που παίζουν μπροστά σου είναι κάτι πολύτιμο.

Το θέατρο είναι άμεσο, εξελισσόμενο και πάντα διαφορετικό. Αν και το σενάριο μπορεί να είναι το ίδιο κάθε βράδυ, η παράσταση είναι μοναδική, κάθε φορά που συμβαίνει. Καμία παράσταση δεν είναι ποτέ η ίδια. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία που δεν μπορεί ποτέ να αναπαραχθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Martin de Arriba/Unsplash

Το θέατρο συμβάλει στην προώθηση του κοινωνικού λόγου, του διαλόγου και των κοινωνικών αλλαγών. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό φαινόμενο που απαιτεί από την κοινωνία να κοιτάξει στον καθρέφτη και να αντιμετωπίσει αλήθειες που συχνά απορρίπτει καθημερινά. Μέσα από το θέατρο μπορούμε να εξετάσουμε τα κοινωνικά προβλήματα και να βρούμε λύσεις, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σε ατομικό επίπεδο πολλές φορές.

Το θέατρο προωθεί την εκπαίδευση και τον αλφαβητισμό. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μαθητές που συμμετέχουν στο θέατρο τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο. Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμα, το θέατρο είναι τόσο σημαντικό για τις ζωές μας και μας λείπει..

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί το θέατρο είναι τόσο σημαντικό στις ζωές μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί το θέατρο είναι τόσο σημαντικό στις ζωές μας,