Τι δεν λες σε κάποιον που κάνει δίαιτα

11:30 6/9/2014 - Πηγή: iPop

Λίγο ή πολύ, είτε για λόγους υγείας είτε για εξωτερική εμφάνιση όλοι έχουμε κάνει δίαιτα. Τι δεν λες σε κάποιον που κάνει δίαιτα, αν δεν θες να τον αποθαρρύνεις και να τον απογοητεύσεις;

Όταν κάποιος κάνει δίαιτα, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για το τι θα πεις. Μπορεί να του προκαλέσεις τεράστια απογοήτευση και κατά συνέπεια να τον αποτρέψεις από το να συνεχίσει την δίαιτα του. Ενώ καμιά φορά πας να κάνεις κάτι καλό, ξαφνικά καταλήγεις να έχεις κάνει

τεράστια γκάφα και δεν μπορείς να την μαζέψεις. Γι’αυτό το λόγο, διάβασε προσεκτικά, τι δεν λες σε κάποιον που κάνει δίαιτα, για να φανείς χρήσιμος και όχι εμπόδιο στο στόχο του.

Αν και ακούγεται σαν ένα ωραίο κομπλιμέντο, δεν είναι! Εκείνη την στιγμή αισθάνεται, πως τον/ην κοροϊδεύεις γιατί ξέρεις, πως είναι σε δίαιτα και θέλει να χάσει κιλά, οπότε φαίνεται σαν να του λες κάτι καλό για συμπόνια. Το καλύτερο, που μπορείς να του πεις εκείνη τη στιγμή είναι πως όντως έχει χάσει κιλά και δωσ’του συγχαρητήρια για τη προσπάθεια του, έτσι ώστε να τον επιβραβεύσεις και να αισθανθεί ακόμα πιο άνετα με τον εαυτό του και σίγουρος για τη προσπάθεια του.

Επίσης, δεν πρέπει ποτέ και για κανέναν λόγο να κρίνεται το πρόγραμμα της δίαιτας, που το έχει χορηγήσει κάποιος γιατρός, καθώς θα έχει δεύτερες σκέψεις για το χρόνο, που αφιερώνει και πως δεν θα είναι καλή τελικά. Επιπλέον, μην τον ρωτήσεις αν παίρνει χάπια, γιατί αν δεν παίρνει θα αισθανθεί άσχημα και αν όντως παίρνει ασ’τον να στο πει μόνος του.

The post Τι δεν λες σε κάποιον που κάνει δίαιτα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα