Πώς μπορείς να κάνεις το ίδιο σου το σπίτι να μοιάζει με οφθαλμαπάτη

08:31 6/9/2014 - Πηγή: iPop

O Felice Varini είναι ένας Ελβετικής καταγωγής καλλιτέχνης που έχει πάει την οφθαλμαπάτη σε άλλο επίπεδο. Διαμορφώνει ολόκληρους χώρους ώστε να μοιάζουν με οπτική παραίσθηση. Ο τεχνικός όρος για τα σχέδιά του είναι «αναμόρφωσις», προφανώς από την ελληνική λέξη. Τα σχέδια που δημιουργεί μοιάζουν τρισδιάστατα αν τα κοιτάξεις από συγκεκριμένη γωνία, αλλά στην πραγματικότητα είναι προσεκτικά τοποθετημένα γεωμετρικά δυσδιάστατα σχέδια πάνω σε επιφάνειες.

Σύγκρινε την πρώτη φωτογραφία κάθε δωματίου με τις δύο που έπονται και θα καταλάβεις πώς μπορεί το ίδιο σου το σπίτι να μοιάζει

με οφθαλμαπάτη.

Ο καλλιτέχνης το 2000 ήταν φιναλίστ για το βραβείο Marcel Duchamp. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το έργο του αποτελείται τόσο από την τρισδιάστατη οφθαλμαπάτη, όσο και από τα κομμάτια, ιδωμένα από άλλες γωνίες. Μπορεί αυτόνομα να μην βγάζουν νόημα, αλλά ο ίδιος λέει «αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι γίνεται μακριά από το σημείο όπου είναι ξεκάθαρη η οφθαλμαπάτη».

Tip

Αν σου αρέσουν τα παρακάτω δωμάτια, τότε θα ενθουσιαστείς και με αυτά τα έργα τέχνης, αλλά και με την οφθαλαμαπάτη που σου δείξαμε εδώ.

Photos: aplus.com

The post Πώς μπορείς να κάνεις το ίδιο σου το σπίτι να μοιάζει με οφθαλμαπάτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα