Ο Νίκος Κουρής μίλησε για τη ζωή με τον διαβήτη και συγκλόνισε

17:38 9/11/2020 - Πηγή: iPop

Πώς είναι η ζωή ενός διαβητικού; Φαντάζεσαι δύσκολη. Αλλά ξέρεις γιατί είναι δύσκολη; Γνωρίζεις πόσες φορές την ημέρα πρέπει να μετράει το σάκχαρό του ένας διαβητικός; Ξέρεις τι επιπτώσεις έχει η αυξομείωση του σακχάρου στη διάθεσή του; Ο Νίκος Κουρής μίλησε στη Φαίη Σκορδά για τη ζωή με τον διαβήτη και πραγματικά μας συγκλόνισε με τα λόγια του.

Σε λίγες μέρες (14 Νοεμβρίου) είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Όπως κάθε χρόνο, θα διαβάσουμε άρθρα, αφιερώματα, συμβουλές

γιατρών, αλλά την επόμενη μέρα μπορεί να έχουμε ξεχάσει ό,τι διαβάσαμε. Γιατί για πολλούς από εμάς ο διαβήτης είναι μια κατάσταση που μας είναι λίγο-πολύ οικεία, αλλά επειδή δεν την γνωρίζουμε από μέσα, θεωρούμε πως είναι μια κατάσταση κατά την οποία πρέπει απλά να μετριέσαι και να προσέχεις τι τρως. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Η ζωή ενός διαβητικού ανθρώπου είναι ένας συνεχής αγώνας. Και δεν το λέμε με απαισιόδοξη χροιά, αλλά με ρεαλιστική.

Ο Νίκος Κουρής μίλησε στο Πρωινό για τον δικό του αγώνα, εξηγώντας ότι πολλές φορές τον λένε περίεργο, και είναι ίσως και λογικό, γιατί οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το πώς μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα λεπτό η διάθεση ενός ανθρώπου που ζει με διαβήτη. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο ταλαιπωρητικό είναι, όχι μόνο το να προσέχεις κάθε τι που τρως, αλλά να πρέπει συνεχώς να οργανώνεις την καθημερινότητά σου με βάση το σάκχαρό σου. Να μην πιέζεις τον οργανισμό σου, να σκέφτεσαι οτιδήποτε κάνεις.

Η σωστή διατροφή για τον διαβήτη | Αναλυτικός οδηγός

Η συνέντευξη του Νίκου Κουρή μας άγγιξε με έναν βαθύ τρόπο, γιατί ήταν ειλικρινής, δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, αλλά ούτε να στείλει ένα απαισιόδοξο μήνυμα. Μίλησε για τη δική του ζωή, για τη δική του αλήθεια, για τη δική του μάχη, και μας έκανε να καταλάβουμε λίγο καλύτερα τι προκαλεί ο διαβήτης.

Στα 13 μου το έπαθα, είμαι 47, περίπου 25 χρόνια. Υπάρχει ένας αγώνας με πάρα πολλά πειράματα για να το φέρεις εκεί που θέλεις και να μπορείς να ονειρεύεσαι. Δεν είμαι καθόλου περίεργος, απλά έχω ένα θέμα που πρέπει να παρακολουθώ συνεχώς. Για οτιδήποτε θέλω να κάνω, πρέπει να παρακολουθώ αυτό το θέμα και αυτό δεν είναι εύκολο. Όλη μέρα πρέπει να το μετράω… είναι μια ολόκληρη επιστήμη. Όταν προσπαθείς να ρυθμίσεις το σάκχαρο, δεν είσαι τόσο κοινωνικός. Όταν πρέπει να κάνω μια ολόκληρη ιστορία για να έρθω εδώ, πολλές φορές λέω σιγά μην το κάνω. Πολλά πράγματα στη ζωή μου έχω αφήσει επειδή δεν μπορώ να τα κάνω. Όταν είσαι διαβητικός, κανείς δεν καταλαβαίνει τις μεταπτώσεις της διάθεσής σου. Η διάθεση αλλάζει περίπου 7,000 φορές την ημέρα. Αυτό δημιουργεί μια δυσθυμία στους άλλους ανθρώπους, μια δυσκολία, όσο και αν σε αγαπούν. Δεν καταλαβαίνει ο άλλος πώς από τη μια στιγμή που είσαι καλά, ξαφνικά δεν είσαι

Δες όσα είπε ο Νίκος Κουρής στην Φαίη Σκορδά:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Νίκος Κουρής μίλησε για τη ζωή με τον διαβήτη και συγκλόνισε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα