Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για την αιτία συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους;

17:53 25/12/2016 - Πηγή: iPop

Τα στοιχεία απ’ τις πρώτες έρευνες σχετικά με την αιτία συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στην Μαύρη Θάλασσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Θυμίζουμε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άτομα, με όλα τα άτομα να χάνουν την ζωή τους. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε την αυριανή μέρα ως μέρα εθνικού πένθους στην Ρωσία.

Το Sputnik μεταδίδει- επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας- ότι οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η συντριβή ήταν αποτέλεσμα

τεχνικής βλάβης ή λάθος του κυβερνήτη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας νωρίτερα σημείωσε ότι ο πιλότος ήταν πολύ έμπειρος, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, Μαξίμ Σοκόλοφ, έφτασε στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και συγκεκριμένα στο Σότσι, για να δώσει το παρών στη συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία καλείται να διερευνήσει τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154.

Ο Υπουργός έχει αναλάβει την προεδρία της επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε μετά από εντολή του Ρώσου προέδρου, Βλ. Πούτιν.

Σημειώνεται ότι 3.000 άνθρωποι έχουν αναλάβει να ερευνήσουν τα 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα όπου έχουν σκορπιστεί τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Παράλληλα, έρευνες γίνονται από ειδικά εκπαιδευμένους και για τον εντοπισμό των δύο μαύρων κουτιών, τα οποία αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σχετικά με το δυστύχημα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, οι έρευνες για την αναζήτηση των θυμάτων θα συνεχιστούν σε 24ωρη βάση. Σ’ αυτές συμμετέχουν ελικόπτερα, drones και δεκάδες σκάφη του ναυτικού.

Διαβάστε ακόμα:

Εθνικό πένθος στη Ρωσία μετά τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους- Πληροφορίες για τους άτυχους επιβάτες- Photos

Photo: Yevgeny Reutov/European Pressphoto Agency

The post Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για την αιτία συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα