Τι μπορεί να σημαίνουν οι κηλίδες αίματος πριν την περίοδο;

19:56 29/7/2019 - Πηγή: iPop

Έχεις τσεκάρει το calendar στο app που έχεις κατεβάσει ότι πρέπει να σου έρθει περίοδος την επόμενη εβδομάδα… Τότε τι είναι αυτό το αίμα πριν την περίοδο στο εσώρουχό σου; 

Προφανώς αναστατώνεσαι, προφανώς πανικοβάλλεσαι, αλλά πάρε μια βαθιά ανάσα. Το αίμα πριν την περίοδο μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από λόγους.

Αυτές οι μικρές κηλίδες αίματος δεν σημαίνουν απαραίτητα κάτι κακό, αλλά φυσικά θα πρέπει να εξετάσεις όλα τα ενδεχόμενα

πριν τα αποκλείσεις.

Το πρώτο σενάριο είναι η εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ένα 20% των γυναικών βλέπουν αίμα κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 εβδομάδων της εγκυμοσύνης. Γι’ αυτό εάν ξαφνικά έχεις αρχίσει να βλέπεις αιμορραγία κι υπάρχει περίπτωση να είσαι έγκυος, κάνε μια επίσκεψη στον γιατρο σου.

ISTOCK / MARTIN-DM

Σημείωση: Οι κηλίδες αίματος στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης είναι συνήθως πιο ανοιχτόχρωμες απ’ την κανονική περίοδο.

Ένας δεύτερος λόγος που βλέπεις αίμα πριν την περίοδο μπορεί να είναι ο θυρεοειδής σου. Η ύπαρξη του θυρεοειδούς μπορεί να προκαλέσει κολπική αιμορραγία. Συγκεκριμένα, το αίμα θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι υπολειτουργεί ο θυρεοειδής σου. Φυσικά, και γι’ αυτό δεν θα βγάλεις μόνη σου συμπεράσματα, αλλά θα επισκεφτείς τον γιατρό σου.

Απ’ τους ένοχους πίσω απ’ το αίμα δεν θα μπορούσαμε ν’ αποκλείσουμε την απότομη σεξουαλική επαφή. Το σεξ πολλές φορές μπορεί να σου προκαλέσει αιμορραγία. Είτε επειδή έγινε κάποια απότομη κίνηση είτε επειδή δεν ήσουν αρκετά υγρή. Συνήθως το αίμα μετά το σεξ οφείλεται σε κάποια εκδορά που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του κόλπου, με αποτέλεσμα να τρέξει αίμα.

Πολλές γυναίκες έχουν κολπική αιμορραγία χωρίς να έχουν περίοδο λόγω ορμονών. Τα «ανώμαλα» επίπεδα οιστρογόνων μπορεί επίσης να φταίει για τις κηλίδες αίματος. Τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται δραματικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κολπική ξηρότητα. Αν είσαι, λοιπόν, σε ηλικία που δεν μπορείς ν’ αποκλείσεις την εμμηνόπαυση, έλεγξε και αυτό.

Το άρθρο Τι μπορεί να σημαίνουν οι κηλίδες αίματος πριν την περίοδο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα