Τι μπορεί να πάθεις εάν χρησιμοποιείς το κινητό σου πάνω από 5 ώρες τη μέρα

12:05 30/7/2019 - Πηγή: iPop

Πόσες ώρες σπαταλάς μπροστά απ’ την οθόνη του κινητού σου; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν οι πολλές ώρες μπροστά στο κινητό; Μια νέα έρευνα έβγαλε μερικά προειδοποιητικά συμπεράσματα που δεν μπορούμε ν’ αγνοήσουμε.

Η μελέτη του ScienceDaily προειδοποιεί πως η υπερβολική χρήση του κινητού μας οδηγεί σε μειωμένη φυσική δραστηριότητα, αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων και παχυσαρκία.

Αν όλα αυτά δεν αρκούν για να μας πείσουν ν’ αφήσουμε για λίγο στην άκρη το κινητό μας, τι περιμένουμε;

Σύμφωνα

με τα συμπεράσματα της μελέτης, που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στη Λατινική Αμερική, διαπιστώθηκε πως όσοι φοιτητές αφιέρωναν πάνω από 5 ώρες τη μέρα στο κινητό τους, αύξησαν τον κίνδυνο παχυσαρκίας έως και 43%.

Πώς, όμως, οι πολλές ώρες μπροστά στο κινητό συνδέονται με την παχυσαρκία;

Η Μίραρι Μαντίλα-Μορόν, ειδικός στην καρδιακή πνευμονική και αγγειακή αποκατάσταση, προσπαθώντας να κάνει τα αποτελέσματα της έρευνας κατανοητά στον κόσμο, εξήγησε πως η ελκυστικότητα της τεχνολογίας είναι αδιαμφισβήτητη θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση των συνηθειών που προωθούν την καλή υγεία.

Όμως, όταν κανείς περνάει πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη υιοθετεί ευκολότερα καθιστικές συνήθειες και αποφεύγει τη φυσική δραστηριότητα, συμπεριφορές που συνδέονται με πρόωρο θάνατο, διαβήτη, καρδιαγγειακές ασθένειες, διαφόρους τύπους καρκίνου, αρθριτικά και μυοσκελετικά συμπτώματα.

Το δείγμα των ερευνητών για την έρευνα ήταν 1.060 φοιτητές Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Σιμόν Μπολιβάρ, τους οποίους παρακολούθησαν από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο. Από αυτούς το 36,1% και το 42,6% είχαν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι και παχύσαρκοι αντίστοιχα.

Studio Firma/Stocksy

Συγκεκριμένα, όσες περισσότερες ώρες σπαταλάει κάποιος μπροστά στο κινητό του, τόσο πιο πιθανό είναι να μην τρώει σωστά, να καταναλώνει πολλά αναψυκτικά και περισσότερη ζάχαρη και φυσικά να γυμνάζεται λιγότερο.

Την ίδια στιγμή, διαπιστώθηκε πως το 26% των συμμετεχόντων που ήταν υπέρβαροι και το 4,6% που ήταν παχύσαρκοι χρησιμοποιούσαν το κινητό πάνω από 5 ώρες τη μέρα.

Αν, λοιπόν, αναρωτιέσαι γιατί τελευταία έχεις χάσει τις υγιεινές σου συνήθειες, δεν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και νιώθεις το σώμα σου να κουράζεται με το παραμικρό επειδή δεν γυμνάζεσαι, ξέρεις ποιος είναι ο ένοχος!

Το άρθρο Τι μπορεί να πάθεις εάν χρησιμοποιείς το κινητό σου πάνω από 5 ώρες τη μέρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα