Όταν η Michelle Obama μίλησε στη Meghan Markle για τη μητρότητα

10:44 30/7/2019 - Πηγή: iPop

Η συνέντευξη της Michelle Obama στη Meghan Markle για την βρετανική Vogue είναι απ’ τα highlights του τεύχους που επιμελήθηκε εξ’ ολοκλήρου η Δούκισσα του Sussex, αναλαμβάνοντας χρέη αρχισυντάκτριας για έναν μήνα.

View this post on Instagram

15 women, 15 unique causes. Meet British Vogue’s #ForcesForChange,

the cover stars of the September 2019 issue chosen by @Edward_Enninful and HRH The Duchess of Sussex @SussexRoyal, set to re-shape society in myriad radical and positive ways. See more via the link in bio. Directed and edited by @Kloss_Films. Starring: @AdwoaAboah @AdutAkech @SomaliBoxer @JacindaArdern @TheSineadBurke @Gemma_Chan @LaverneCox @JaneFonda @SalmaHayek @FrankieGoesToHayward @JameelaJamilOfficial @Chimamanda_Adichie @YaraShahidi @GretaThunberg @CTurlington

A post shared by British Vogue (@britishvogue) on Jul 29, 2019 at 11:38am PDT

Μια πρώην Πρώτη Κυρία συναντά ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας… Η συνέντευξη της Michelle Obama στη Meghan Markle κυκλοφόρησε ήδη και ξεκινάει μ’ έναν πρόλογο, όπου η Meghan περιγράφει την εμπειρία της να παίρνει συνέντευξη από την «πρώην Πρώτη Κυρία και πλέον φίλη».

Όπως γράφει η Meghan, έμεινε έκπληκτη με τις απαντήσεις που της έδωσε η Michelle.

Με άφησαν κατά κάποιο τρόπο άφωνη. Μερικές ‘απλές ερωτήσεις’ (που θα μπορούσε να είχε απαντήσει με μία ή δύο προτάσεις) επέστρεψαν ως μία προσεκτική, αντανακλαστική και όμορφα επιμελημένη αφήγηση – μία όμορφη υπενθύμιση όχι του πώς αλλά του γιατί έχει γίνει μία τέτοια παγκοσμίως αναγνωρισμένη δημόσια προσωπικότητα

Παράλληλα, στο κείμενο της συνέντευξης, η Δούκισσα του Sussex σχολιάζει πως εάν γνώριζε πως η Michelle θα ήταν τόσο ανοιχτή, θα έκανε τη συνέντευξη διαφορετικά.

Μοιράζομαι όλα αυτά με εσάς ως αποποίηση των ειδών: Αν ήξερα πως η Michelle θα ήταν τόσο γενναιόδωρη στο να κάνει μία συνολική συνέντευξη, οι ερωτήσεις μου θα ήταν πιο μεγάλες, πιο σχολαστικές, πιο ελκυστικές. Θα την είχα πάρει τηλέφωνο και θα συμπεριλάμβανα και τους αστεϊσμούς σε αυτές τις σελίδες – τα γέλια και τους αναστεναγμούς και τον διάλογο ping-pong όπως έγινε. Αλλά με το να ανασχεδιαζόταν αυτό τώρα θα έκλεβε τα λόγια της Michelle από την αυθεντικότητά τους, η οποία, για μένα, είναι το επίκεντρο αυτού που κάνει αυτό το άρθρο ξεχωριστό

Φυσικά, η Meghan Markle δεν υποβάθμισε όσα είπε η Michelle Obama, απλά θέλησε να πει στον κόσμο την αλήθεια, τις σκέψεις της γύρω απ’ αυτή την ιστορική -θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε- συνέντευξη.

H Michelle μιλάει για το πώς είναι να μεγαλώνει τις κόρες της Sasha και Malia και τι της δίδαξε αυτό, όπως και το τι συμβουλές τους δίνει.

«Το να είμαι μητέρα έχει υπάρξει ένα masterclass στο να αφήνομαι. Όσο κι αν προσπαθήσουμε δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα», αναφέρει στη συνέντευξή της η Michelle.

View this post on Instagram

“Whatever your background, it’s easy to feel connected to Mrs Obama. There’s something magical about the way in which she draws you in with her endearingly frank, down-to-earth personality.” As First Lady of the United States, @MichelleObama forged a path as the nation’s mother-in-chief – and became a style icon in the process. Now, freed from White House protocol, she’s loosening up, but still dispensing immaculate advice. In a rare interview, she talks motherhood and maturity with #BritishVogue’s guest editor HRH The Duchess of Sussex @SussexRoyal. Read the full piece from the September 2019 issue via the link in bio. #MichelleObama photographed by @MillerMobley.

A post shared by British Vogue (@britishvogue) on Jul 29, 2019 at 7:16am PDT

«Ως μητέρες, απλά δεν θέλουμε κανέναν και τίποτα να πειράξει τα μωρά μας. Αλλά η ζωή έχει άλλα σχέδια. Μελανιασμένα γόνατα, δρόμους με εμπόδια και ραγισμένες καρδιές είναι κομμάτι της συμφωνίας. Αυτό που με έκανε να νιώσω ταπεινή και με ενθάρρυνε την ίδια στιγμή ήταν το να βλέπω την ανθεκτικότητα των κορών μου. Με κάποιους τρόπους, η Malia και η Sasha δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές. Η μία μιλά ελεύθερα και συχνά, η άλλη ανοίγεται με τους δικούς της όρους. Η μία μοιράζεται τα πιο βαθιά της συναισθήματα, η άλλη είναι ικανοποιημένη με το να σε αφήσει να το βρεις μόνος σου. Καμία προσέγγιση δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη, γιατί έχουν μεγαλώσει και οι δύο σε έξυπνες, συμπονετικές και ανεξάρτητες νεαρές γυναίκες, πλήρως ικανές στο να δημιουργήσουν τα δικά τους μονοπάτια», είναι τα λόγια της Michelle όταν μιλάει για τις κόρες της και πραγματικά δεν μπορούμε να περιμένουμε λεπτό για να διαβάσουμε τη συνέχεια.

Τι την έχει διδάξει η μητρότητα;

Όπως εξηγεί η πρώην Πρώτη Κυρία, η μητρότητα την έχει διδάξει πως τον περισσότερο καιρό η δουλειά της είναι να τους δώσει τον χώρο να εξερευνήσουν και να εξελιχθούν στους ανθρώπους που θέλουν να είναι.

Όχι αυτές που θέλω εγώ να είναι ή ποια θα ήθελα να είμαι εγώ στην ηλικία τους, αλλά το ποιες είναι, βαθιά μέσα τους. Η μητρότητα με έχει διδάξει επίσης πως η δουλειά μου είναι όχι να ισοπεδώσω ένα μονοπάτι για εκείνες σε μία προσπάθεια να εξαλείψω όλες τις πιθανές αντιξοότητες. Αλλά αντιθέτως, χρειάζομαι να είμαι ένα ασφαλές και σταθερό μέρος για εκείνες να προσγειωθούν όταν αναπόφευκτα αποτυγχάνουν – και να τους δείξω, ξανά και ξανά, πώς να σηκωθούν μόνες τους

Όσον αφορά το τι συμβουλή δίνει στη Sasha και τη Malia; Με απόλυτη ειλικρίνεια και κάνοντάς μας να την θαυμάσουμε ακόμα περισσότερο, η Michelle απαντάει:

Μην κάνετε απλά check στα κουτάκια που πιστεύετε πως πρέπει να κάνετε check, όπως έκανα εγώ στην ηλικία τους. Τους λέω πως ελπίζω να συνεχίζουν να προσπαθούν για νέες εμπειρίες μέχρι να βρουν αυτό που τους ταιριάζει. Και αυτό που τους ταίριαζε χθες μπορεί να μην τους ταιριάζει απαραίτητα σήμερα. Δεν πειράζει – καλό είναι. Όταν ήμουν στο κολέγιο, πίστευα πως ήθελα να γίνω δικηγόρος επειδή ακουγόταν ως ένα επάγγελμα για καλούς, αξιοσέβαστους ανθρώπους. Μου πήρε μερικά χρόνια για να ακούσω τη διαίσθησή μου και να βρω ένα μονοπάτι που ταίριαζε καλύτερα στο ποια ήμουν, μέσα και έξω

Photo: Jealous Weekends/ Unsplash

Το άρθρο Όταν η Michelle Obama μίλησε στη Meghan Markle για τη μητρότητα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα