Τι αποκαλύπτουν τα μαύρα κουτιά για την συντριβή του αεροπλάνου της FlyDubai;

17:13 29/3/2016 - Πηγή: iPop

Κανένα ίχνος δυσλειτουργίας δεν παρουσίαζε το αεροπλάνο της Flydubai τονίζουν οι ερευνητές που αποκωδικοποίησαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τις οποίες μετέδωσαν τα διεθνή Μέσα την Τρίτης.

Να σημειωθεί ότι η Interstate Aviation Committee μετά την αποκωδικοποίηση των καταγραφέων των στοιχείων της πτήσεις υπογράμμισε ότι πτήση FZ981 της Flydubai, η οποία συνετρίβη στο Rostov-on-Don της Ρωσίας, ήταν σε πλήρη λειτουργία όταν απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της IAC:

Σύμφωνα με την προκαταρκτική ανάλυση

των πληροφοριών που λήφθηκαν από τους καταγραφείς πτήσης μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν επί του σκάφους δυσλειτουργίες του συστήματος ή βλάβες εξαρτημάτων του αεροσκάφους ή αστοχίες του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας. Το αεροσκάφος είχε ένα έγκυρο πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, έχει περάσει τις απαραίτητες διαδικασίες συντήρησης και ήταν πλήρως λειτουργικό κατά τη στιγμή της αναχώρησης

Δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ηχητικά ντοκουμέντα

Στην δήλωση της IAC ξεκαθαρίστηκε πως τα δεδομένα που θα βρεθούν από τους ηχητικούς καταγραφής του αεροσκάφους δεν θα δοθούν στην δημοσιότητα.

«Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ρωσίας αλλά και τους Διεθνής κανόνες της διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων, οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τις συνομιλίες του θαλάμου διακυβέρνησης (CVR) δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται. Η IAC δεν το έκανε και δεν προτίθεται να αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες».

Η IAC αποκωδικοποίησε πάνω από μία ώρα συνομιλιών από το CVR του αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων λεπτών της πτήσης.

Νωρίτερα το Μάρτιο, η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε – επικαλούμενη ανώνυμες πηγές – ότι αυτά τα τελευταία λεπτά ήταν γεμάτα διαφωνίες και κραυγές τρόμου, κθώς οι πιλότοι φέρεται πως δεν ήταν σε θέση να διαχειριστούν την προσγείωση. Οι πηγές αναφέρουν ότι η πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος είναι λάθος χειρισμός του πιλότου.

Τα ξημερώματα της 19ης Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 2:30 ώρα Ελλάδος το αεροσκάφος τύπου Boeing 737, το οποίο εκτελούσε την αεροπορική πτήση με κωδικό FZ981, από το Ντουμπάι προς το Ροστώφ-ον-ντον στην νοτιοανατολική Ρωσία, συνετρίβη κατά την προσγείωση.

Τα 62 άτομα τα οποία επέβαιναν στο αεροπλάνο μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA λίγα μετά το συμβάν δήλωσε:

Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί

The post Τι αποκαλύπτουν τα μαύρα κουτιά για την συντριβή του αεροπλάνου της FlyDubai; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα