Νέες διευκρινήσεις για την πώληση του γάλακτος- Υποχρεωτική η αναγραφή της χώρας προέλευσης

16:58 29/3/2016 - Πηγή: iPop

Υποχρεωτική τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, πως είναι η αναγραφή της χώρα προέλευσης στις συσκευασίες του γάλακτος, καθώς, όπως δήλωσε: «ο καταναλωτής πρέπει να ξέρει από πού είναι το γάλα που αγοράζει και να αποφασίζει εκείνος εάν θέλει, πιθανόν, να πληρώσει κάποια λεπτά παραπάνω για να πάρει φρέσκο, αγνό ελληνικό γάλα».

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι είναι μεγάλη η κρίση που βιώνει η αγορά του γάλακτος όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και σημείωσε πως αυτή η κατάσταση σαφώς επηρεάζει

στις τιμές των παραγωγών.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι να στηρίξει τους Έλληνες αγελαδοτρόφους προσθέτοντας:

Επιμένουμε στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να καθιερωθεί στις συσκευασίες η υποχρεωτική αναφορά της χώρας προέλευσης του γάλακτος

Στις δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στις γαλακτοβιομηχανίες της χώρας «να υιοθετήσουν αυτή την πρακτική, έστω και σε προαιρετικό επίπεδο».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Β. Αποστόλου σημείωσε αναφερόμενος στο ρόλο του υπουργείο πως «θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους, προκειμένου να γίνεται σωστή και εγγυημένη χρήση του «Ελληνικού Σήματος», του σήματος που είναι η σφραγίδα ποιότητας για το ελληνικό γάλα» και κατέστησε γνωστό πως είναι προ των πυλών η «παρέμβαση στην αγορά ώστε να περιοριστούν κάποιες αρνητικές εμπορικές πρακτικές που πλήττουν τον κτηνοτρόφο, όπως είναι για παράδειγμα η μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή του προϊόντος του».

The post Νέες διευκρινήσεις για την πώληση του γάλακτος- Υποχρεωτική η αναγραφή της χώρας προέλευσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα