Τι ακολουθεί μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ- Ο Κάρολος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του

10:22 9/9/2022 - Πηγή: iPop

Το πρώτο του διάγγελμα σαν βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να απευθύνει ο Κάρολος την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Τι ακολουθεί μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ;

Ο βασιλιάς Κάρολος θα ανακηρυχθεί επίσημα μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου από το Συμβούλιο Ενθρόνισης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό. Ο Κάρολος στο εξής θα αναφέρεται ως King Charles III. Θα υπάρξει επίσης ένας νέος τίτλος για τη σύζυγο

του Καρόλου, της οποίας ο πλήρης τίτλος θα είναι Queen Consort.

Όλοι οι άντρες του Συμβουλίου, κατά την διάρκεια της τελετής, είναι υποχρεωμένοι να φορούν πρωινό κοστούμι με μαύρες ή σκούρες γραβάτες.

Στη συνέχεια, το κοινοβούλιο σε συνεδρίασή του θα αποτίσει φόρο τιμής στην Βασίλισσα και θα εγκρίνει το μήνυμα συλλυπητηρίων. Οι εργασίες του, αμέσως μετά, θα ανασταλούν για 10 ημέρες.

Στις 15:30, η νέα πρωθυπουργός της χώρας Liz Truss και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της θα μεταβούν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για ακρόαση με τον νέο βασιλιά.

Farewell to a queen.

King Charles III is due to address his subjects, as Britain is plunged into mourning by the death of Queen Elizabeth II, ending a history making 70-year reignhttps://t.co/YjtuNEh3sD pic.twitter.com/srCEAFvpp4

AFP News Agency (@AFP) September 9, 2022

Τα βήματα μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου η σορός της βασίλισσας αναμένεται να φτάσει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι πρώτα θα μεταφερθεί οδικώς στο παλάτι του Χόλιρουντ στο Εδιμβούργο και την επομένη στον καθεδρικό ναό της πόλης, τον Άγιο Τζάιλς, όπου θα τελεστεί λειτουργία παρουσία του βασιλιά.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα έχει ήδη ξεκινήσει περιοδεία σ’ όλες τις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Πρώτος του σταθμός θα είναι η Σκωτία, κατόπιν θα μεταβεί στην Βόρεια Ιρλανδία και έπειτα στην Ουαλία.

Σύμφωνα με το σχέδιο, την Δευτέρα, η σορός, πάνω σε κιλλίβαντα, συνοδεία στρατιωτικής πομπής και συγγενών, θα μεταφερθεί από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Κοινοβούλιο όπου θα παραμείνει για τριήμερο λαϊκό προσκύνημα.

Getty Images

Δέκα ημέρες μετά τον θάνατο της Βασίλισσας, θα τελεστεί η κηδεία της. Η ημέρα αυτή, κατά την οποία θα κηρυχθεί εθνικό πένθος, θα είναι επίσημη αργία.

Πριν από την τελετή, θα τηρηθεί δύο λεπτών σιγή σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται πως ο εθνικός ύμνος της χώρας θα πρέπει να αλλάξει ώστε να μην λέει «Ο Θεός να σώζει τη Βασίλισσα», αλλά «τον Βασιλιά».

Σύμφωνα με την επιχείρηση London Bridge που είχε διαρρεύσει τον Σεπτέμβριο του 2021, η ημέρα του θανάτου της Βασίλισσας ονομάζεται «D-Day» με κάθε μέρα στη συνέχεια να οδηγεί στην κηδεία της γνωστή ως «D+1», «D+2» κ.λπ. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι ακολουθεί μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ- Ο Κάρολος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα