Θυμάσαι πότε κυκλοφόρησαν αυτές οι συσκευές;

17:12 29/8/2019 - Πηγή: iPop

Μπορεί πλέον όλοι να έχουμε ένα iPhone μαζί μας, αλλά η Apple δεν είναι μόνο τα iPhones και σίγουρα δεν είναι μια εταιρεία που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια. Η Apple ιδρύθηκε την 1η Απριλίου 1976 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο! Πιθανότατα έχεις κι εσύ κάποια συσκευή της, αλλά θυμάσαι πότε κυκλοφόρησαν αυτά

τα προϊόντα της Apple;

Η εταιρεία ιδρύθηκε απ’ τον Steve Jobs και τον Steven Wozniak σ’ ένα γκαράζ στην μικρή πόλη Λος Άλτος στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Σκοπός της ίδρυσης και πρώτο της προϊόν ήταν ο υπολογιστής Apple I, δημιούργημα του Wozniak, ο οποίος έγινε ευρέως αποδεκτός ως ο πρώτος ολοκληρωμένος προσωπικός υπολογιστής του κόσμου.

Στη συνέχεια, η εταιρεία κυκλοφόρησε νέα μοντέλα υπολογιστών και κατέκτησε εκατομμύρια χρηστών που μέχρι τότε δεν είχαν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αργότερα, άρχισε να λανσάρει μια σειρά από άλλα προϊόντα, όπως τα iPods κι αργότερα τα iPhones και τα iPads.

Το παρακάτω test τσεκάρει τις γνώσεις σου πάνω στα προϊόντα της Apple! Μπορεί να μην θυμάσαι ακριβείς ημερομηνίες, αλλά αξίζει να δοκιμάσεις την τύχη σου!

Μην ξεχάσεις, αφού ολοκληρώσεις το test με τα προϊόντα της Apple να πας στο τέλος του άρθρου για να μάθεις μερικά πράγματα για την ιστορία της εταιρείας που ξεκίνησε από ένα γκαράζ κι έφτασε να κατακτά τον κόσμο και να σπάει ρεκόρ!

Λίγες πληροφορίες για την Apple

Από το 1998 μέχρι σήμερα η Apple διανύει μια περίοδο ευημερίας. Υπό τη καθοδήγηση τόσο του Steve Jobs, όσο και των ομάδων που δημιούργησε, η Apple προχώρησε σε αναδιάρθρωση τόσο των υπολογιστών της όσο και του λογισμικού της.

Το 1998 παρουσίασε το iMac, ένα σχεδιαστικά πρωτότυπο μηχάνημα το οποίο της απέφερε σημαντικά έσοδα.

Το 2001 η Apple παρουσίασε μια ριζικά βελτιωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τους υπολογιστές της Macintosh, το Mac OS X το οποίο βασιζόταν εν μέρει στο λογισμικό της NeXT που είχε αγοράσει μερικά χρόνια νωρίτερα.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2001 ανακοίνωσε το πρώτο μη-σχετικό με Macintosh προϊόν της μετά το Apple Newton, το iPod, μια συσκευή αποθήκευσης και αναπαραγωγής μουσικής (αργότερα απέκτησε και δυνατότητα αναπαραγωγής φωτογραφιών και video).

Παρότι δεν ήταν η πρώτη συσκευή του είδους, ο καλός σχεδιασμός της, η ευκολία χρήσης και η πετυχημένη προώθηση της εταιρείας στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη το κατέστησαν το δημοφιλέστερο προϊόν του είδους, κατακτώντας στην ακμή του άνω του 70% της αγοράς.

Tον Ιούνιο του 2007, παρουσιάστηκε το πρώτο iPhone, μια επανάσταση στην κινητή τηλεφωνία και η εταιρεία μετονομάστηκε σε Apple, ενώ η προηγούμενη ονομασία της ήταν Apple Computer Inc.

Τα τελευταία χρόνια, κυκλοφορεί κάθε έτος νέα μοντέλα iPhone, iMac, iPad και Apple Watch.

Δες ακόμα:

9 φωτογραφίες που μόνο τα παιδιά των 90s θα καταλάβουν

Photo: Pixabay

Το άρθρο Θυμάσαι πότε κυκλοφόρησαν αυτές οι συσκευές; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα