Επιμένει στην παραίτηση Μουζάλα ο Καμμένος- Θύελλα αντιδράσεων για τη «Μακεδονία»

07:30 16/3/2016 - Πηγή: iPop

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την «Μακεδονία» του Μουζάλα και τα οργισμένα tweets του Καμμένου που ζητά την παραίτηση του.
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του αύριο στις 9 το πρωί, ενώ στον αέρα είναι ακόμα- και θα κριθεί από τις εξελίξεις- η αναχώρηση του αύριο το μεσημέρι για προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ. Ο κ. Καμμένος

εμφανίζεται αποφασισμένος να μην υποχωρήσει και φέρεται να έχει στο πλευρό του το σύνολο των εννέα βουλευτών που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε την θέση του ότι ζητάει την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, λέγοντας πως «οφείλει να παραιτηθεί» και χαρακτηρίζοντας την αναφορά του ως «εθνικά επιζήμια». Μάλιστα έκανε γνωστό ότι ο Α. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον ίδιο τόσο για το συμβάν, όσο και για την θέση του ιδίου ότι ζητάει την παραίτηση του αναπληρωτή Υπουργού. «Την ώρα που μίλησα με τον Πρωθυπουργό, δεν είχε δει τίποτα, τον ενημέρωσα και μου είπε ότι θα το δει γιατί δεν είχε ιδέα ο άνθρωπος και μου είπε πως θα μιλήσουμε σήμερα. Δεν μπορούμε τώρα να αφήσουμε τέτοιου είδους ζητήματα να απειλήσουν την κυβερνητική συνοχή».

«Ο Γ. Μουζάλας δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ».

Παράλληλα, είπε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μουζάλας κάνει «φάουλ», θυμίζοντας τις λάθος εκτιμήσεις του αναφορικά με τον αριθμό των προσφύγων στην Ελλάδα.

Ο Πάνος Καμμένος είπε πως ο Υπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί «το ίδιο έκανε και ο Σγουρίδης, Καμμένος, Χαϊκάλης χωρίς τόσο σοβαρούς λόγους».

Ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» και αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα στην Ειδομένη, είπε: «Οι άνθρωποι στην Ειδομένη φεύγουν από εκεί πολύ δύσκολα γιατί ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Με αυτή την ελπίδα έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι είναι ΜΚΟ, αλλά καμία σχέση δεν έχουν με τις ΜΚΟ που βοηθούν και είναι αλληλέγγυοι και οργάνωσαν το πέρασμα τους στη Μακεδονία. Έχουμε την προκήρυξη τους, πνίγηκαν 3 οι άλλοι συνελήφθησαν. η αστυνομία το ερευνά και πιστεύω ότι γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα. Οφείλουμε να μάθουμε ποιοι είναι».

Ο ίδιος λίγη ώρα μετά έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα».

Η συγγνώμη του αναπληρωτή Υπουργού, ωστόσο, δεν ήταν αρκετή για να ηρεμήσει το κλίμα, με αποτέλεσμα τα κόμματα να παίρνουν θέση και να εξαπολύουν κατηγορίες τόσο εναντίον του, όσο και εναντίον της Κυβέρνησης.

Ο Πάνος Καμμένος σε ανάρτησή του μέσω Twitter ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα λέγοντας πως η συγγνώμη δεν είναι αρκετή, ενώ στην επίσημη ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ τόνισαν πως «δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα «Μακεδονία» και την ιστορία μας».

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης, ο Πάνος Καμμένος ενδέχεται να αναβάλλει το προγραμματισμένο του ταξίδι στις ΗΠΑ και συγκαλεί την ΚΟ των ΑΝΕΛ στις 09:00 το πρωί της Πέμπτης.

Η παραπάνω εξέλιξη δείχνει ότι ο Πάνος Καμμένος είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του τους βουλευτές του κόμματός του.
Στον αέρα ακόμα το προγραμματισμένο για αύριο το μεσημέρι ταξίδι του στις ΗΠΑ. Οι εξελίξεις θα δείξουν εάν το πραγματοποιήσει ή το ακυρώσει.

Δεν αρκεί η συγνώμη Μουζάλα ζητώ την παραίτηση του

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) March 15, 2016

Ολόκληρη η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ:

«Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και «γκάφες», ούτε μια φορά.

Από την πρώτη στιγμή δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες, εθνικιστικές, επεκτατικές ανοησίες των Σκοπίων με κανέναν τρόπο.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα «Μακεδονία» και την ιστορία μας».

Όλα αυτά βέβαια αφού το Μαξίμου σε σημείωμά του σχολίαζε πως είναι τουλάχιστον υπερβολή να τίθεται ζήτημα παραίτησης του Υπουργού επειδή έκανε ένα λάθος εν τη ρύμη του λόγου.

Η τοποθέτηση του Μαξίμου:

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία «ΠΓΔΜ». Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

H Νέα Δημοκρατία κάλεσε το Γιάννη Μουζάλα να σκεφτεί την παραίτησή του

Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον Γιάννη Μουζάλα «να σκεφτεί σήμερα το βράδυ ακόμη και την παραίτησή του, λόγω του ότι αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» δημόσια.

Η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει πως ο Γιάννης Μουζάλας «ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες».

Είναι δυνατόν Υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια; (Μουζάλας στον @skaigr)

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 15, 2016

Τζιτζικώστας: Ο Τσίπρας να ζητήσει την παραίτηση Μουζάλα

«Ο κατήφορος στον οποίο έχει βάλει τη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος.

Μετά την πλήρη ανεπάρκεια που επιδεικνύουν όλους αυτούς τους μήνες στο προσφυγικό ζήτημα, και την ανικανότητά τους να προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας απέναντι στις μονομερείς ενέργειες κρατών μελών της Ευρώπης, αλλά και άλλων χωρών όπως τα Σκόπια, υπέπεσαν σε ένα τραγικό και επιζήμιο, εθνικό ατόπημα.

Η δημόσια αναφορά των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αποτελεί ολίσθημα για τα εθνικά συμφέροντα και παρέχει επιχειρήματα στην πολιτική της γειτονικής χώρας. Ταυτόχρονα, η αναφορά αυτή μας προσβάλλει όλους τους Έλληνες.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του υπουργού της κυβέρνησής του. Οποιαδήποτε άλλη στάση σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του υιοθετούν αυτό το εθνικά επιζήμιο ατόπημα.

Τέτοιου είδους λάθη στην εξωτερική πολιτική της χώρας και τα εθνικά θέματα δεν συγχωρούνται παρά μόνο διορθώνονται, για αυτό και απαιτείται η άμεση απομάκρυνση του κ. Μουζάλα».

Ποτάμι: Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα»

Λοβέρδος: Να πάρει θέση ο Α. Τσίπρας

Να πάρει θέση κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο Ανδρέας Λοβέρδος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο Γιάννης Μουζάλας έκανε ατόπημα, τόνισε ο κ. Λοβέρδος, και πρόσθεσε ότι «παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα επί δεκαετίες».

«Η Κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας. Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση».

Η αντίδραση της Ένωσης Κεντρώων

«Ένα πράγμα μόνο δεν είχαμε ακούσει από την Κυβέρνηση, το να λένε τα Σκόπια “Μακεδονία”. Και να που έγινε και αυτό δια στόματος του κ. Μουζάλα»,τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων.

«Είναι το λιγότερο ντροπιαστική για όλους τους Έλληνες», είπε και κάλεσε τον Α. Τσίπρα να προχωρήσει στην καταδίκαση των λεγόμενων του Γ. Μουζάλα και να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο.

Η δεύτερη συγγνώμη του Μουζάλα

«Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μουζάλας τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Photo: ©INTIMEnews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

The post Επιμένει στην παραίτηση Μουζάλα ο Καμμένος- Θύελλα αντιδράσεων για τη «Μακεδονία» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα